ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Καύσωνας με 40άρια θα «χτυπήσει» τη χώρα – Πότε θα καούμε

Καιρός: Καύσωνας με 40άρια θα «χτυπήσει» τη χώρα – Πότε θα καούμε
Intime News

Καιρός: Σε τροχιά ανόδου βρίσκεται ο υδράργυρος αυτή την εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Στη χώρα μας την Τρίτη 28 Ιουλίου αναμένουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και θα επικρατήσει αίθριος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις το απόγευμα στα βόρειοανατολικά.

Σύμφωνα με τον Χάρτη 1 οι πολύ θερμές αέριες μάζες από τη Δυτική Μεσόγειο κινούνται προς την Κεντρική Ευρώπη, και προς το τέλος της εβδομάδας θα επηρεάσουν και τη χώρα μας, με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τοπικά τους 40°C.

Αντίθετα στη Βορειοδυτική Ευρώπη, ψυχρές αέριες μάζες κινούνται γρήγορα ανατολικά και θα οδηγήσουν σε έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουλίου.

KAIROS.jpg
Προγνωστικός χάρτης θερμοκρασίας στην Ευρώπη σε υψόμετρο περίπου 1500μ (στάθμη όπου μελετούμε την κίνηση των αερίων μαζών) την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020. Το κόκκινο και το μπλε βέλος δείχνουν την πορεία των θερμών και ψυχρών αερίων μαζών αντίστοιχα.

Παράλληλα το μελτέμι στο Αιγαίο θα συνεχίσει να πνέει ισχυρό τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 28/07, φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στις Ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Ο επόμενος χάρτης (Χάρτης 2) δείχνει την αιτία της διατήρησης του μελτεμιού, καθώς συνδυάζονται οι υψηλές πιέσεις στα Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μικρά Ασία.

Προγνωστικός χάρτης ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη της θάλασσας (hPa) (μαύρες καμπύλες) και ταχύτητας/διεύθυνσης του ανέμου σε ύψος 10μ (m/s) (λευκά βέλη). Με το γράμμα "Η" διακρίνονται οι περιοχές με τα μέγιστα ατμοσφαιρικής πίεσης και με το γράμμα "L" το κέντρο χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί: Προσοχή! Μην κάνετε αυτό το λάθος όταν φύγετε για διακοπές