ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία - Τι αποφασίστηκε

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία - Τι αποφασίστηκε
INTIME NEWS

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, το απόγευμα της Παρασκευής, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από αύριο και για τις επόμενες ημέρες.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει προετοιμαστεί επαρκώς προκειμένου να προστατεύσει αποτελεσματικά τους πολίτες αλλά και να συνδράμει τους Δήμους για την αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών, επισήμανε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στη διευρυμένη διαδικτυακη σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό ως προς την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Χάρης Κοντοές και ο μετεωρολόγος - επιστημονικός συνεργάτης του Αστεροσκοπείου, Κ. Λαγουβάρδος, ο οποίος ενημέρωσε για το πως θα κυμανθούν τα δύο κύματα της κακοκαιρίας, τις επόμενες μέρες καθώς και οι θεματικοί - χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, δημάρχοι και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, τις προληπτικές ενέργειες του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ανάπτυξαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών, Π. Καρυώτης.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε πως η Περιφέρεια έχει λάβει όλα τα μέτρα για να κρατηθούν ανοικτοί οι κεντρικοί οδικοί άξονες ευθύνης της και ζήτησε από τους δημάρχους να εστιάσουν στον καθαρισμό των δημοτικών δρόμων αρμοδιότητας τους.

Σημειώνεται πως η Περιφέρεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας και την προστασία των πολιτών διαθέτει 80 μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων εκχιονιστικά, χωματουργικά αλλά και 2 μηχανήματα απεγκλωβισμού. Έχουν διανεμηθεί 2.5 χιλιάδες τόνοι αλάτι και βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή 250 άτομα για την εξυπηρέτηση και προστασία των πολιτών.

Τέλος σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των σχολείων, για την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και αναμένεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Κυριακή το απόγευμα κατόπιν σύσκεψης όπου θα αξιολογηθούν τα νέα τα δεδομένα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αθήνα: Νεκρό κοριτσάκι ενός έτους από εγκαύματα – Συνελήφθησαν μητέρα και γιαγιά

Καιρός - Αρναούτογλου: Προειδοποίηση για χιονοθύελλα - Πυκνά χιόνια και στην Αττική τη Δευτέρα

Επίθεση Χάκερς στη Βουλή: Έβαλαν στόχο email βουλευτών - Άγνωστο ακόμα το μέγεθος της διαρροής