ΚΑΙΡΟΣ

Επιμένει η κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες και τα χιόνια μέχρι το βράδυ

Επιμένει η κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες και τα χιόνια μέχρι το βράδυ
Η κακοκαιρία με την οποία «ξύπνησε» η Αττική θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της επικράτειας μέχρι το βράδυ
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Η κακοκαιρία με την οποία «ξύπνησε» η Αττική θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της επικράτειας μέχρι το βράδυ

Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη 2/2 η κακοκαιρία με Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης 3 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Για το υπόλοιπο της ημέρας οι βροχές που σημειώνονται κατά τόπους σε όλη της χώρα θα περιοριστούν έως το βράδυ στα βορειανατολικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Αιγαίο, στην Κρήτη και σε παράκτιες περιοχές της Στερεάς και τις Πελοποννήσου όμως και αυτές έως το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των υπολοίπων κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών.

Οι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης ενώ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Ο αθροιστικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται την Τετάρτη 2/2meteo.gr

Κακοκαιρία: Με καταιγίδα «ξύπνησε» η Αττική

Η κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη «έδειξε τα δόντια» της νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην Αττική καθώς ξέσπασε ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι στα δυτικά της πρωτεύουσας την ώρα που αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχουν καλυφθεί από χιόνι.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες το πρωί της Τετάρτης στη Δροσιά αλλά και την περιοχή της Κηφισιάς

Δείτε πού βρέχει αυτή την ώρα στην Αττική

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή της Αττικής σήμερα, Τετάρτη, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες.

Επίσης, στη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας και Μεσσηνίας αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Επιπλέον, στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ ειδικότερα στη Θράκη χιονοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ήδη κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη σημειώθηκε χιονόπτωση και χιονόστρωση σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Σήμερα η κορύφωση των φαινομένων από την κακοκαιρία

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, περιμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, στα κεντρικά, τα βόρεια και τα ανατολικά από τα 200 μέτρα και πάνω στον Έβρο.

«Σήμερα θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερό μέρος της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά στα ανατολικά και νότια τμήματα. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις νοτιοδυτικοί που θα φτάσουν στο νότιο Αιγαίο τα 8 με 9 και στην Κρήτη ίσως και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 7 στα βόρεια και -8 στα κεντρικά», ανέφερε ο κ. Αρνιακός.

Και πρόσθεσε: «Στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και νοτιάδες από 4 έως 6, που από το μεσημέρι θα γυρίσουν σε βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: «Τα φαινόμενα θα κορυφωθούν σήμερα - Χιόνια και στην Αττική»

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση σήμερα - Χιόνια σε αρκετές περιοχές και σφοδρές καταιγίδες