ΚΑΙΡΟΣ

«Χειμώνας» από σήμερα: Προσοχή στους βορειάδες - Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο

kategida
Photo: INTIME

O καιρός: Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Απότομη πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες πρέπει να περιμένουμε σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» έως και 8 βαθμούς Κέλσιου.

Πότε ξεκινά η κακοκαιρία:

  1. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).
  2. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Οι άνεμοι

Πτώση της θερμοκρασίας

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Το Σάββατο 18/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη βορειοανατολική χώρα, στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στην υπόλοιπη χώρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Ενισχυμένοι θα είναι επίσης οι άνεμοι σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και στον Κορινθιακό (Χάρτης 1). Σημειώνεται ότι η αναφορά γίνεται στις μέσες εντάσεις ανέμου και ότι κατά τόπους αναμένονται ριπές άνω των 80κm/h. Αισθητή θα είναι η πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών σε σχέση με την Παρασκευή 17/11