Καιρός: Το καλοκαίρι μπαίνει με φόρα - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» άμεσα

Για μίνι καύσωνα προειδοποιούν οι ειδικοί 

Καιρός: Το καλοκαίρι μπαίνει με φόρα - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» άμεσα
Φωτ.: Eurokinissi
1'

Με...φόρα μπαίνει το καλοκαίρι από σήμερα 1η Ιουνίου και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται αρκετές περιοχές της χώρας να «ψηθούν» από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η απότομη αλλαγή του καιρού θα φέρει ζέστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα σε πολλά σημεία της χώρας.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του επέδειξε τις περιοχές που αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα μεγάλυτερα προβλήματα.

Γενικότερα πάντως ένα θερμό καλοκαίρι μας περιμένει σύμφωνα με το ευρωπαϊκό προγνωστικό κέντρο αλλά και το μέσο όρο των 8 παγκόσμιων προγνωστικών κέντρων. Οι αποκλίσεις μάλιστα που βλέπουμε είναι σαφώς ανώτερες από την περσινή χρονιά που ζήσαμε ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι σχεδόν το πιο ζεστό όλης της ιστορίας της χώρας μας για τις περισσότερες περιοχές αυτής.

Δυστυχώς πια δεν παίζει κανένα ρόλο το αν υπάρχουν μεταβάσεις από τα φαινόμενα EL-NINO σε LA-NINA αλλά και από τις διακυμάνσεις της ηλιακής ακτινοβολίας με τους 11ετής κύκλους της. Σταθερή ανοδική τάση σχεδόν κάθε χρόνο παγκόσμια αλλά και στη χώρα με πολλή μεγάλη συσχέτιση(άνω του 0,9) με τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα αλλά και άλλων αερίων του θερμοκηπίου.

Τέλος η ίδια εικόνα φάνηκε και στις εκτιμήσεις του Απριλίου αλλά και του Μαρτίου. Μία συνέπεια τους τελευταίους 2 μήνες στην ίδια εκτίμηση για ένα θερμό και σχετικά ξηρό καλοκαίρι στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή