ΚΑΙΡΟΣ

Κρήτη: Ισχυρές χιονοπτώσεις στο Λασίθι

Κρήτη: Ισχυρές χιονοπτώσεις στο Λασίθι

Σε 24ωρη επιφυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται η Περιφέρεια Κρήτης για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, παρεμβαίνει, όπου απαιτείται, ο διαθέσιμος μηχανισμός για τον εκχιονισμό των περιοχών που έχουν πληγεί από την έντονη χιονόπτωση, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Ισχυρές χιονοπτώσεις επικρατούν στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου αυτή την ώρα μεταβαίνει ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευρυπίδη Κουκιαδάκη, οι οποίοι θα συνεργαστούν με τον δήμαρχο Οροπεδίου, Γιάννη Στεφανάκη και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, για το έργο του εκχιονισμού.

Στο μεταξύ, την ικανοποίησή του για την άψογη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Υποδοχής Αστέγων κατά τις ημέρες εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων εξέφρασε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος το επισκέφθηκε μαζί με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη. Τις τελευταίες ημέρες, περισσότερα από 25 άτομα έχουν βρει στέγη τις νυχτερινές ώρες στο Κέντρο και σε δεκάδες άλλους έχουν παρασχεθεί υπηρεσίες σίτισης και προσωρινής διαμονής.

Σχετικές ειδήσεις