ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Καμίνι η χώρα τις επόμενες ημέρες – Πότε θα «χτυπήσει» ο πρώτος καύσωνας διαρκείας

Καιρός: Καμίνι η χώρα τις επόμενες ημέρες – Πότε θα «χτυπήσει» ο πρώτος καύσωνας διαρκείας

Φαίνεται πως έχει βαλθεί να μας... τρελάνει ο καιρός τον Ιούνιο. Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που «χτύπησαν» τις τελευταίες ημέρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας έρχεται καύσωνας διαρκείας!

Δείτε πού και πότε ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου – Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Καυτό αναμένεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού.

Ήδη από αύριο, Πέμπτη (16/06/2016) ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, για αύριο, στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 34 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 35 και στο Ιόνιο από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 και στην Κρήτη τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (17-06) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και κατά περιόδους στα δυτικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει τους 37 με 38 και πιθανόν στην ανατολική Στερεά καιτη Θεσσαλία τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (18-06) και την Κυριακή (19-06) ο καιρός γενικά αίθριος . Τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και το μεσημέρι-απογευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο. Στην ηπειρωτική χώρα θα φτάσει τους 37 με 38 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, της Στέρεας και της Πελοποννήσου κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα (20-06) ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο την ήμερα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 38 και στο εσωτερικό της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη (21-06) γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο την ήμερα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις