ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ζεστή και βροχερή η Δευτέρα - Δείτε που θα σημειωθούν καταιγίδες (pics)

Καιρός: Ζεστή και βροχερή η Δευτέρα - Δείτε που θα σημειωθούν καταιγίδες (pics)

Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Δευτέρα (27/6) - Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την ανατολική Κρήτη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά - Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ - Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ στα νότια πελάγη με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ βαθμιαία από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά με βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 34 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι η σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 34 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά αίθριος, ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν όμβροι η σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά αίθριος, ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν στα ορεινά της Θεσσαλίας σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά στα βόρεια θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 36 και στη Θεσσαλία τοπικά 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις οι οποίες παροδικά τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 και στις Κυκλάδες έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις οι οποίες παροδικά τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις