ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Live - Στην «κατάψυξη» η χώρα - Σε αυτές τις περιοχές θα το «στρώσει» σήμερα

Καιρός Live - Στην «κατάψυξη» η χώρα - Σε αυτές τις περιοχές θα το «στρώσει» σήμερα

Καιρός – Σε κλοιό χιονιά για άλλη μία ημέρα η χώρα – Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά - Ήδη από το πρωί της Παρασκευής (30/12/2016) πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται στα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπου μέσα σε λίγα μόλις λεπτά το «έστρωσε»

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις πολικές θερμοκρασίες και τους θυελλώδεις ανέμους θα σαρώσει σήμερα, Παρασκευή (30/12/2016) τη χώρα. Ήδη στα βόρεια προάστια της Αττικής ξεκίνησε (πάλι) από νωρίς το πρωί να χιονίζει. Μάλιστα, σύμφωνα με αναγνώστη του Newsbomb.gr στα Μελίσσια μέσα σε λίγα λεπτά άρχισε να το «στρώνει».

Τα χιονισμένα Μελίσσια!

WP 20161230 07 59 55 Pro

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει ο χιονιάς σήμερα

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ) στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου βαθμιαία θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -04 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -02 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -06 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Σάββατο παραμονή Πρωτοχρονιάς στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός.

Την Πρωτοχρονιά, Κυριακή (01/01/2017) στα δυτικά ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα (02/01) αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Σχετικές ειδήσεις