ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Βόμβα» Καλλιάνου για ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Καιρός: «Βόμβα» Καλλιάνου για ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Τον κώδωνα του κινδύνου για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τη χώρα κρούει ο γνωστός μετεωρολόγος

Ραγδαία επιδείνωση με μπουρίνια και θυελλώδεις ανέμους - Δείτε σε ποιες περιοχές θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

Με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Δυτική και Βορειοδυτική Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία, στην Πέλλα, στην Πιερία, στην Ημαθία και αργότερα στο νομό Κιλκίς.

Παράλληλα, ο κ. Καλλιάνος αφήνει αιχμές κατά ορισμένων που δεν είχαν προβλέψει τον σημερινό καύσωνα και τις αποπνικτικές συνθήκες που επικρατούν με την υγρασία και τη σκόνη από την Αφρική.

Σημειώνει μάλιστα πως κάποιοι προέβλεπαν για σήμερα Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, θερμοκρασίες μέχρι 30 βαθμούς και ο υδράργυρος άγγιξε τους 40!

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ:

ΣΤΟΥΣ 40°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ - ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΟΝΟ 30°C...

Στην Αμερική εκπέμπει το Weather Channel που δίνει προγνώσεις 24/7, δηλαδή 24 ώρες την ημέρα για 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι Μετεωρολόγοι εκεί δίνουν μάχες πραγματικές και κάνουν αληθινό show. Εχθές έδωσαν με απόλυτη ακρίβεια την κίνηση και την έκταση της κακοκαιρίας αλλά και κάθε 1 ώρα έκαναν πρόγνωση για τους ανέμους στις περιοχές που επλήγησαν ή που θα υποδέχονταν την κακοκαιρία. Και φυσικά, ήταν απόλυτα σωστά όλα τα προγνωστικά στοιχεία.

Τι γίνεται στην Ελλάδα τώρα. Τα περισσότερα δελτία καιρού διαρκούν 1-1,5 λεπτό και τις περισσότερες φορές ακούγονται γενικότητες αλλά και άλλα ντ' άλλων πληροφορίες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα γιατί οι περισσότεροι δεν δίνουν στον καιρό την λεπτομέρεια που του αξίζει, που πολλές φορές ο καιρός είναι το 1ο θέμα της ημέρας.

Παράδειγμα 1ο :

Εχθές, τα περισσότερα δελτία καιρού έδιναν μέγιστες στην Κρήτη στους 30°C. Τελικά σήμερα ο υδράργυρος έφτασε στους 40°C, στα Φαλάσαρνα των Χανίων αλλά και στους 37-38°C σε πολλά αντίστοιχα βόρεια τμήματα του νησιού! Ναι καλά διαβάσατε... 10°C διαφορά, δεν έγινε και τίποτα...!! Θυμάστε τι σας είχα γράψει εχθές για την Κρήτη; Αν όχι, κάντε έναν κόπο σε προηγούμενη ανακοίνωση μου για να δείτε.

Παράδειγμα 2ο :

Εχθές, πάλι τα περισσότερα δελτία καιρού, έδιναν μέγιστες της τάξεως των 33-34°C για τη Δυτική Ελλάδα. Πόσο έφτασε; 38°C... Ε, δεν έγινε και τίποτα, 5°C διαφορά. Σιγά το πράγμα...!! Θυμάστε τι σας είχα γράψει εχθές για την Δυτική Ελλάδα; Αν όχι, κάντε έναν κόπο σε προηγούμενη ανακοίνωση μου για να δείτε.

Παράδειγμα 3ο :

Τα περισσότερα δελτία καιρού ανέφεραν ότι σήμερα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μπόρες. Κάτι λιγοστά πραγματάκια δηλαδή. Άκουσα και για καταιγίδες, γενικά, στα βορειοδυτικά.

Ξέρετε τι θα γίνει από το απόγευμα σήμερα στο Βόρειο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Ήπειρο, στη Δυτική και Βορειοδυτική Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία, στην Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και αργότερα στο νομό Κιλκίς σε ότι αφορά στην Κεντρική Μακεδονία; Καλύτερα να μην σας το περιγράψω, διότι σε τοπικό επίπεδο, οι καταιγίδες θα είναι τόσο δυνατές που εύχομαι να μην δημιουργήσουν προβλήματα.

Βέβαια, από τις τοπικές βροχούλες έως τις καταστροφικές καταιγίδες, είναι αρκετά μεγάλη η προγνωστική απόσταση και ειδικά όταν κατά τη διάρκεια των φαινομένων ενισχύεται και ο άνεμος στα 8 μποφόρ!

Εγώ θέλω η χώρα μου, η Ελλάδα να πρωτοπορεί στον καιρό και στην παρουσίαση αυτού. Και υπάρχουν κάποιοι προγνώστες που έχουν αληθινό μεράκι. Αλλά τελικά, σε πολλά δελτία, ξέρετε τι λένε;

«Έλα μωρέ, βάλε εκεί έναν καιρό να παίζει. Τηλεθέαση θα μας φέρει ο Άραβας που πήδηξε στο κενό για τα μάτια της φτωχής αγαπημένης του...»

Και αφήστε εσείς μετά την Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο να πνίγονται και τους αγρότες εκεί να καταστρέφεται όλη τους η ζωή...

Σε αυτές τις περιοχές σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

33

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα, Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, από το μεσημέρι και έως τις νυχτερινές ώρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν σταδιακά τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Όπως σημειώνει η ΕΜΥ, τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύουν πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι.

Σχετικές ειδήσεις