ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πλησιάζει ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πλησιάζει ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις
EUROKINISSI

ΚαιρόςΈκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα – Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προειδοποιεί για το νέο πέρασμα της κακοκαιρίας στη χώρα μας

Τα «δόντια» του θα δείξει ο καιρός από την Τετάρτη (23/01), καθώς σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σκηνικό θα «ντύσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι.

Η κακοκαιρία, η οποία θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα, θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ θα εκδηλωθούν:

1. Την Τετάρτη (23/01) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, σταδιακά τη δυτική Πελοπόννησο, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Στη δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Την Πέμπτη (24/01) τις πρωινές ώρες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

3. Την Παρασκευή (25/01) αρχικά τη δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χώρα.

Πού θα χιονίσει

Την Τετάρτη και την Παρασκευή χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Τετάρτη

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 6 στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες σε νότιους νοτιοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κατά τη διάρκεια της νύχτας εκ νέου στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, όπου πρόσκαιρα θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και σταδιακά τη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Τη νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια πρόσκαιρα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα νότια, κυρίως θαλάσσια - παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα από τα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές εξελίξεις: Νέα τροπή στην υπόθεση του μοντέλου με την κοκαΐνη

Τέλος τα βιβλιάρια υγείας: Πώς θα γράφονται τα φάρμακα

Αναδρομικά: Εξέλιξη - «βόμβα» με την επιστροφή 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Σχετικές ειδήσεις