ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα θέρμανσης μέσω ΔΕΗ εξετάζει η κυβέρνηση

Επίδομα θέρμανσης μέσω ΔΕΗ εξετάζει η κυβέρνηση

Τι εξετάζει το οικονομικό επιτελείο – Το ύψος της ενίσχυσης θα καθοριστεί με βάση κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια

Επιδότηση των νοικοκυριών για το πετρέλαιο θέρμανσης εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Μετά και την προώθηση στην εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, η κυβέρνηση εξετάζει επιδότηση των καταναλωτών, μέσω πίστωσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και ιδιαίτερα ο υφυπουργός κ. Αθ. Σκορδάς, έχουν καταθέσει πρόταση που διακρίνει τη χώρα σε γεωγραφικές ζώνες, που προσδιορίζονται με βάση τη θερμοκρασία των τελευταίων δέκα ετών.

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα θα διαχωριστεί σε τρεις τομείς, δηλαδή σε Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο τομέα. Κάθε τομέας θα χωριστεί σε τρεις υψομετρικές ζώνες και θα υπάρξει και συντελεστής βαρύτητας.

Επίσης, η πρόταση προβλέπει και περίπου 35 τ.μ. στέγασης ανά άτομο, δηλαδή 140 τ.μ. για μια τετραμελή οικογένεια. Παράλληλα, θα υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, και υπερήλικες.

Κάθε 1η Οκτωβρίου

Βάσει των συγκεκριμένων παραμέτρων, κάθε 1η Οκτωβρίου θα πιστώνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ κάθε ακινήτου κύριας κατοικίας το ποσό που αντιστοιχεί στον υπολογιζόμενο φόρο για την αναγκαία ποσότητα πετρελαίου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η προμήθεια του απαραίτητου πετρελαίου από κάθε νοικοκυριό, χωρίς την επιβάρυνση από την εξομοίωση του φόρου, ενώ σε περίπτωση απόκλισης της θερμοκρασίας από το μέσο όρο, θα είναι εφικτή και επιπλέον πίστωση.