ΕΛΛΑΔΑ

Οι Έλληνες τιμούν την 40η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Οι Έλληνες τιμούν την 40η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων συνεχίζεται και σήμερα στο Πολυτεχνείο, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή, 17 Νοέμβρη, με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Διαμαντάκης

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι ιδιαίτερα πλούσιο με τη συμμετοχή εργαζομένων και μαθητών.

POLU5

Υψηλή είναι η προσέλευση του κόσμου μέχρι αυτή την ώρα ενώ ήδη έχει καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των ηρώων ο Αλέξης Τσίπρας.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, συνόδευσε πολυμελής αντιπροσωπεία του κόμματος από βουλευτές, στελέχη της Αθήνας και της περιφέρειας, τη νεολαία, όπως και του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

tsipras

Από το χώρο του Πολυτεχνείου ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι "το μήνυμα της λαϊκής ενότητας και της αντίστασης για δημοκρατία είναι πιο επίκαιρο από ποτέ"."Σήμερα όπως και τότε είναι ώριμο και διάχυτο το αίτημα στην κοινωνία για μια μεγάλη αλλαγή", συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων ο Α. Τσίπρας.

"Όλα θα τα κατακτήσουμε με αγώνες", κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

H πλήρης δήλωση του Α. Τσίπρα στο Πολυτεχνείο:
Παρά τα 40 χρόνια που κύλισαν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανή στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και το μήνυμα της λαϊκής ενότητας και της αντίστασης για δημοκρατία, ζωή και αξιοπρέπεια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα.

Ίσως γιατί σήμερα, όπως και τότε, είναι ώριμο και διάχυτο το αίτημα στην κοινωνία για μια μεγάλη αλλαγή και για απαλλαγή από το καθεστώς της καταστροφής, της συρρίκνωσης της δημοκρατίας και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής. Και όταν κάτι είναι επίκαιρο και ζωντανό στην κοινωνία και όταν ένα αίτημα είναι υπαρκτό, βρίσκει αργά ή γρήγορα δυναμικούς τρόπους να εκφραστεί.

Πρέπει, όμως, να είμαστε πιο έμπειροι από αυτή τη συλλογική γνώση και συνείδηση. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Όλα θα τα κατακτήσουμε με αγώνες.

Ανάλογες εκδηλώσεις τιμής, αλλά και υπόσχεσης συνέχισης του αγώνα σε όλη τη χώρα
Στην Πάτρα, οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση σήμερα στις 10πμ, στην πλατεία Γεωργίου, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο. Ακολούθησε πορεία και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο παράρτημα του Πανεπιστημίου Πάτρας και στο κτίριο της παλιάς Ασφάλειας στην οδό Κανακάρη.

POLU6


Στη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνι την Κυριακή 17 Νοέμβρη στις 11.00 π.μ. στο χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ το ραντεβού για την πορεία έχει οριστεί στις 5 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Διαβάστε επίσης: «Φρούριο» η Αθήνα ενόψει της 40ης επετείου του Πολυτεχνείου

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE: Mετάδοση των εργαζομένων της ΕΡΤ από το Πολυτεχνείο