ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράπετρα: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η ζημιά από «τσιγαράδικο»

Ιεράπετρα: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η ζημιά από «τσιγαράδικο»

Πάνω από 1 εκ. ευρώ υπολογίζονται οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τα 306.000 πακέτα τσιγάρων που κατέσχεσαν οι λιμενικές αρχές στην Ιεράπετρα, μετά από επιχείρηση που πραγματοποιηθηκε την Τρίτη, ενώ σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε στο τελωνείο η καταμέτρηση του λαθραίου φορτίου και οι οικονομικές ζημιές για το δημόσιο.

Η καταμέτρηση έγινε παρουσία στελεχών Τελωνείου Αγίου Νικολάου Κρήτης, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας, και τα αποτελέσματά της αποδεικνύουν και την σημαντικό πλήγμα που κατέφερε η επιτυχής επιχείρηση των Λιμενικών αρχών στους λαθρεμπόρους:

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το flashnews.gr, η συνολική καταμετρηθείσα ποσότητα ανέρχεται σε 306.000 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών και οι διαφυγόντες δασμούς και φόρους εκτιμώνται στο ποσό των 1.025.181,30€.

Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων παραδόθηκαν στα στελέχη του Τελωνείου, ενώ οι έξι συλληφθέντες, προσήχθησαν, το απόγευμα της Τετάρτης, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα από τον οποίο παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν.