ΕΛΛΑΔΑ

Στην εισαγγελέα υπάλληλοι της Βουλής για το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Στην εισαγγελέα υπάλληλοι της Βουλής για το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, που ερευνά την υπόθεση του βίντεο με τη συνομιλία μεταξύ του τέως γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, θα καταθέσουν την Παρασκευή τρεις υπάλληλοι της Βουλής.

Οι τρεις μάρτυρες υποδείχθηκαν στην εισαγγελική λειτουργό από τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος φέρεται να τους επικαλέστηκε και να ζήτησε να καταθέσουν, προκειμένου να καταδείξει ότι η παρανόμως καταγραφείσα συνάντηση και συνομιλία του με τον κατηγορούμενο βουλευτή δεν ήταν κρυφή και με μυστικό χαρακτήρα αλλά αντίθετα «με ανοιχτές πόρτες», όπως ο ίδιος ανέφερε σε δημοσιογράφους, μετά την προχθεσινή κατάθεση του.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο οι υπάλληλοι αυτοί είχαν μπει στο γραφείο του κατά την διάρκεια της επίμαχης συνομιλίας του με τον κ. Κασσιδιάρη.

Να σημειωθεί ότι αντικείμενο της έρευνας της κ. Νταγιάντα είναι αν έχει διαπραχθεί εκ μέρους του κ. Κασιδιάρη το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Η εισαγγελέας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αποφασίσει αν και με ποια ιδιότητα θα καλέσει ενώπιον της τον βουλευτή.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, είτε δηλαδή για την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του, είτε για την κλήση του σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για την διάπραξη αδικήματος, θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του.

Διαβάστε επίσης:

Μετά το Πάσχα η συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Μπαλτάκου