ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα Τρίτη και Τετάρτη

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα Τρίτη και Τετάρτη
Σε 48ωρο απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα από αύριο...

Σε 48ωρο απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα από αύριο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου και την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Αύριο Τρίτη τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και συλλαλητήριο στο Πεδίον Άρεως στις 11.00 το πρωί.
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το πρωί και το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, καθώς και συγκέντρωση στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Σε ότι αφορά τις συγκοινωνίες, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τραίνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , ενώ οι εργαζόμενοι τραβούν χειρόφρενο και στους συρμούς του Προαστιακού, συμμετέχοντας έτσι στην πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα συμμετάσχουν στις 48ωρες κινητοποιήσεις, ωστόσο δεν έχουν αποφασίσει ακόμη το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους.

Στο χορό των κινητοποιήσεων και η Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με δύο τετράωρες στάσεις εργασίας Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι και από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 22.00 το βράδυ.

Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΟΤΟΕ, η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές και το Σωματείο Ταχυδρομικών Υπαλλήλων. Στα λιμάνια, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ έχουν εξαγγείλει 48ωρες κινητοποιήσεις.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, οι υπηρεσίες πρόνοιας, οι γιατροί του Πειραιά και οι οδοντίατροι.

Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν επίσης δημοσιογράφοι, τεχνικοί στα ΜΜΕ, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη Γ.Γ.Ε., με τετράωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας την Τρίτη, 28 Ιουνίου 11.00-15.00 μμ και την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 11.00-15.00.