ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνές … σκληρού ροκ στο Σύνταγμα

Σκηνές … σκληρού ροκ στο Σύνταγμα
Μπορεί οι αγανακτισμένοι να βρέθηκαν και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν ειρηνικά, ωστόσο η στάση της αστυνομίας προκαλεί ερωτήματα…

Μπορεί οι αγανακτισμένοι να βρέθηκαν και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν ειρηνικά, ωστόσο, η στάση της αστυνομίας προκαλεί ερωτήματα…

Μπορεί αυτή την ώρα, λίγο πριν τις 2:30 , τα πνεύματα να είναι ήσυχα στο Σύνταγμα, με τον πολύ κόσμο και τα... πολλά ΜΑΤ να έχουν αποχωρήσει, ωστόσο, πριν από λίγο σκηνές δίχως προηγούμενο είχαν διαδραματιστεί στην πλατεία Συντάγματος, με τα ΜΑΤ να γεμίζουν απρόκλητα τον αέρα με δακρυγόνα και φωτοβολίδες κρότου λάμψης.

Οι μεσημεριανές συμπλοκές τελείωσαν, ο κόσμος προς στιγμήν διαλύθηκε, ωστόσο, όταν οι αγανακτισμένοι επέστρεψαν στην πλατεία έγιναν μάρτυρες μιας ανούσιας χρήσης βίας και καταστολής.

Αίσθηση προκαλεί πως όσες διμοιρίες έχουν πάρει θέση σήμερα σε κεντρικά σημεία της πλατείας αντιδρούν στην οποιαδήποτε κίνηση που γίνεται από πλευράς διαδηλωτών. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις «παρενοχλούν» τους συγκεντρωμένους οι οποίοι διασκεδάζουν με τη συναυλία που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα και φαίνεται να επιχειρείται η διάλυση της συγκέντρωσης καθώς οι διαδηλωτές έχουν προαναγγείλει ότι θα διανυκτερεύσουν έξω από τη Βουλή, και αύριο το πρωί θα την περικυκλώσουν έτσι ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά την ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Στο μεταξύ, κι ενώ το δακρυγόνο πήγαινε «σύννεφο» ομάδα νεαρών, πιθανότατα αντιεξουσιαστών, έβαλε φωτιά σε γνωστό ταχυφαγείο στην πλατεία Συντάγματος..

Όλα αυτά τα γεγονότα συνέβαιναν, την ίδια ώρα που οι Αγανακτισένοι άκουγαν το Βασίλη Παπακωνσταντίνου που τους συμπαραστάθηκε και ένωσε με τις φωνές και τα συνθήματά τους τα δικά του τραγούδια.

Διαβάστε ακόμα: Οι αγανακτισμένοι ξανά στην πλατεία - Νέα ένταση

Νέες συλλήψεις και προσαγωγές στο Σύνταγμα