ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αναζητούν τυχόν συνεργούς των δραστών (photos)

Γαλλία: Αναζητούν τυχόν συνεργούς των δραστών (photos)

Συνεργούς των τριών τζιχαντιστών αναζητούν οι αρχές στη Γαλλία, που έζησε ένα διήμερο τρόμου και ετοιμάζεται να τιμήσει ειρηνικά τη μνήμη των πολλών θυμάτων.

Οι γαλλικές αρχές κυνηγούν τους συνεργούς των αδελφών Κουασί που αιματοκύλισαν τα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, καθώς και του ενόπλου που εισέβαλε στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο Παρίσι.

Συνολικά, στο τριήμερο του τρόμου στη γαλλική πρωτεύουσα, 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Οι τρεις ένοπλοι σκοτώθηκαν μετά από συντονισμένη επέμβαση της αστυνομίας στα μέτωπα της διπλής ομηρίας.

Σύμφωνα με το France 24, ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί, ο δράστης της επίθεσης στο εβραϊκό σουπερμάρκετ, τηλεφώνησε από τη Βενσέν σε φίλους του, καλώντας τους να πραγματοποιήσουν και νέες επιθέσεις.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση από τη σκηνή της ομηρίας, ο ισλαμιστής είπε ότι είχε «συντονίσει» τις ενέργειές του με εκείνες των αδελφών Κουασί.

Κεντρική φιγούρα στον «πυρήνα Κουασί» φέρεται να είναι μία νεαρή γυναίκα, η Χαγιάτ Μπουμεντιάν, σύντροφος του 32χρονου Κουλιμπαλί.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσίευσε σειρά φωτογραφιών που δείχνουν τον Κουλιμπαλί και τη Μπουμεντιέν το 2010. Η γυναίκα φορά νικάμπ (μαντίλα που καλύπτει όλο το πρόσωπο), ενώ σε μία από τις φωτογραφίες έχει στραμμένο ένα τόξο προς την κάμερα.

Κουλιμπαλί 3

Ο γενικός εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν είπε ότι οι έρευνες επικεντρώνονται στη γυναίκα. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι «να καθοριστεί ποιοι ήταν οι συνεργοί, πώς χρηματοδοτήθηκαν αυτές οι εγκληματικές πράξεις, (ενώ η έρευνα θα επικεντρωθεί και) σε όλη την καθοδήγηση και τη βοήθεια που θα μπορούσαν να είχαν λάβει είτε στη Γαλλία, είτε στο εξωτερικό».

Κ. ΤΖ.

Σχετικές ειδήσεις