ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τέλος η τραγωδία στην Τουρκία: Τρίχρονο κοριτσάκι νεκρό σε πορεία διαμαρτυρίας (photos+video)

Χωρίς τέλος η τραγωδία στην Τουρκία: Τρίχρονο κοριτσάκι νεκρό σε πορεία διαμαρτυρίας (photos+video)

Με το αίμα ενός τρίχρονου κοριτσιού γράφτηκε μία ακόμη σελίδα της ανείπωτης τραγωδίας που στιγμάτισε ανεξίτηλα την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες.

Μετά το μακελειό από τη διπλή βομβιστική επίθεση με τους 97 νεκρούς στην Άγκυρα, η μικρή Τεβρίζ Ντορά πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή τον παραλογισμό ενός κόσμου, ο οποίος δεν της άξιζε.

Μία σφαίρα τής έκοψε το νήμα της ζωής ενώ ένιωθε ασφαλής στην αγκαλιά της μητέρας της…

tourkia2

Σύμφωνα με τα Μέσα της γείτονος χώρας, παρακολουθούσαν έξω από την κατοικία τους στα Άδανα, πορεία διαμαρτυρίας για τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας, όταν άγνωστος πυροβόλησε εναντίον τους.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της συγκέντρωσης σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση αντλιών νερού για να απωθήσουν το εξαγριωμένο πλήθος.

Την ίδια ώρα, οι φωτογραφίες της 3χρονης που κάνουν το γύρο του διαδικτύου επιτείνουν την αίσθηση της τραγωδίας, «καθρεφτίζοντας» το θρήνο στο πρόσωπο της απαρηγόρητης μητέρας και πλημμυρίζοντας με δάκρυα ακόμα και τις πιο αδιάβροχες ψυχές.

koritsaki tourkia

Παράλληλα, ένα αναπάντητο «γιατί» θα συνεχίζει να πλανάται, συνοδεύοντας τη μικρή σε έναν καλύτερο κόσμο…

Ξεχειλίζει η οργή

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες διαδηλωτές φώναξαν και σήμερα (12/10) αντικυβερνητικά συνθήματα, πραγματοποιώντας πορεία προς ένα τζαμί σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο των κηδειών των θυμάτων της διπλής επίθεσης καμικάζι στην πρωτεύουσα.

ankara1

Οι κηδείες πολλών εκ των θυμάτων, οι οποίες μετατρέπονται σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τελέστηκαν σήμερα στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας (όπως το Μπατμάν, το Μπιτλίς, το Καρς).

Σε πολλές από αυτές μάλιστα, παρεβρέθη ο επικεφαλής του κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος στάθηκε μπροστά από τα φέρετρα που ήταν καλυμμένα με κουρδικές σημαίες, σε κίτρινο, κόκκινο και πράσινο χρώμα.

Μεταξύ των θυμάτων που κηδεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη ήταν η Φατμά Εσέν, 38 ετών, μητέρα δύο παιδιών...

Τουλάχιστον 2000 άνθρωποι παρέστησαν στην τελετή που έγινε στη συνοικία Γκαζί και φώναξαν συνθήματα κατά του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης, όπως «Κράτος δολοφόνος» και «Ερντογάν δολοφόνε».

Η Ντιτζλέ Ντελί, μια μαθήτρια λυκείου ηλικίας 17 ετών, κηδεύτηκε επίσης στο νεκροταφείο Σιλιβρικαπί της Κωνσταντινούπολης.

«Υποσχόμαστε να φέρουμε την ειρήνη για εσένα» φώναζαν οι συμμαθητές της, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Παράλληλα, ειδικές μονάδες της αστυνομίας για την καταστολή ταραχών εξοπλισμένες με εκτοξευτήρες νερού και τεθωρακισμένα οχήματα είχαν λάβει θέσεις, καθώς το πλήθος που φώναζε «Κλέφτη, δολοφόνε, Ερντογάν» και κρατούσε σημαίες του HDP, κατευθυνόταν προς το τέμενος στην εργατική συνοικία Ουμρανίγε της Κωνσταντινούπολης…

Σχετικές ειδήσεις