ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία - Αποκάλυψη: Δύο F-16 επιχείρησαν να καταρρίψουν το αεροσκάφος του Ερντογάν

Πραξικόπημα Τουρκία - Αποκάλυψη: Δύο F-16 επιχείρησαν να καταρρίψουν το αεροσκάφος του Ερντογάν

Έχουν περάσει ήδη περισσότερες από 48 ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία από μερίδα του στρατού και το Reuters φέρνει στην επιφάνεια μια απίστευτη ιστορία που εκτυλίχθηκε στον αέρα κατά την επιστροφή του Ταγίπ Ερντογάν από τη Μαρμαρίδα (Μαρμαρίς) στην Κωνσταντινούπολη.

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΩΡΩΝ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ REUTERS

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, τη στιγμή που το προεδρικό αεροσκάφος βρισκόταν εν πτήσει, δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών, άρχισαν να το «παρενοχλούν».

Το «θρίλερ» στον αέρα, σύμφωνα, πάντα, με τις μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters, κράτησε για αρκετή ώρα, ενώ ήταν διάχυτος ο φόβος ότι τα δύο F-16 θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να καταρρίψουν το αεροσκάφος που μετέφερε τον κ. Ερντογάν.

Τελικώς, δεν υπήρξε καμία περαιτέρω επιθετική κίνηση σε βάρος του προεδρικού αεροσκάφους, το οποίο λίγο αργότερα προσγειώθηκε στον αερολιμένα «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο», είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ... αυτό είναι ένα μυστήριο».

Στη σκιά της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, οι νεκροί στη γειτονική χώρα έχουν ξεπεράσει τους 290, οι τραυματίες είναι πάνω από 1.400, ενώ ήδη οι τουρκικές Αρχές έχουν συλλάβει δεκάδες χιλιάδες άτομα, με το καθεστώς Ερντογάν να επιχειρεί μαζικές εκκαθαρίσεις σε όλους τους τομείς του τουρκικού κράτους.

Σχετικές ειδήσεις