ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση κατά του Ρώσου Πρέσβη: Αυτός είναι ο εκτελεστής (photo)

Επίθεση κατά του Ρώσου Πρέσβη: Αυτός είναι ο εκτελεστής (photo)

Νεκρός είναιο Ρώσος Πρεσβευτής στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, ήταν εν ενεργεία αστυνομικός στη μονάδα αποκατάστασης της τάξης, ενώ το όνομά του είναι Μερτ Αλτιντάς.

Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο ο Altintas να ήταν μέλος της ασφάλειας της έκθεσης ή ακόμα και του ίδιου του Καρλόφ αφού στεκόταν (ανενόχλητος) πίσω από τον πρεσβευτή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο δράστης, ο οποίος φώναζε επίσης «θα πληρώσετε γι΄ αυτό που κάνετε στη Συρία», φέρεται, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, να μπήκε στην γκαλερί όπου γινόταν μια έκθεση φωτογραφίας με αστυνομική ταυτότητα και φορώντας κοστούμι.

dolofonos presvi

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα ο ένοπλος φώναζε επίσης: «Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς θα πεθάνετε εδώ», αλλά και (όπως ανέφερε Τούρκος δημοσιογράφος): «Όσο τα κράτη μας δεν είναι ασφαλή, ούτε εσείς θα νιώσετε ασφάλεια. Όποιος έχει μερίδιο για τη σφαγή στη Συρία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες».

Ο δράστης της δολοφονίας του ρώσου πρεσβευτή είχε αποταχθεί από το αστυνομικό σώμα στις διώξεις έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα, καθώς τον βαραίνουν υποψίες ότι είχε συνδέσεις με την "τρομοκρατική οργάνωση" του Φετουλάχ Γκιουλέν, το Χιζμέτ, το θρησκευτικό κίνημα του μουσουλμάνου ιερωμένου, μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Haberturk.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι ο Αλτιντάς παρεισέφρησε στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας που μιλούσε ο Καρλόφ, μεταμφιεσμένος σε αστυνομικός, παρουσιάζοντας πλαστή ταυτότητα.

Φώναξε η «Ρωσία θα βιώσει την εκδίκηση για την Συρία», πριν ανοίξει πυρ.

Ο Αλτιντάς έπεσε νεκρός από τις δυνάμεις ασφαλείας στο σημείο της αστυνομίας και εντοπίστηκε πάνω του μια αστυνομική ταυτότητα.

Διαβάστε επίσης: Η συγκλονιστική στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρεσβευτή

Σχετικές ειδήσεις