ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία

Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον οκτώ τραυματίστηκαν σε αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Αγούστου στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών αρχών, μέχρι στιγμής κρατείται μόνο ένας ύποπτος, ένας νεαρός άνδρας.

Οι αστυνομικές αρχές διευκρίνισαν ότι ακόμη δεν γνωρίζουν την ταυτότητα του υπόπτου, ο οποίος φαίνεται πως είναι αλλοδαπός.

Άγνωστα παραμένουν και τα κίνητρά του.

Η αστυνομία απέκλεισε το κέντρο, προειδοποίησε τους κατοίκους να μην κυκλοφορούν στην πόλη και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα, για την περίπτωση που εμπλέκονται στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα.

«Σε αυτή τη φάση, έχουμε μόνο έναν ύποπτο και ερευνούμε αν εμπλέκονται και άλλοι (...) όμως φαίνεται ότι έδρασε μόνος», είπε ο Μάρκους Λάινε, της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν η επίθεση δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, όμως δεν έχει αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα να ήταν τρομοκρατικά τα κίνητρα του δράστη.

Η υπουργός Εσωτερικών Πάουλα Ρισίκο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα του ανθρώπου αυτού.

«Είμαστε σε επαφή με την υπηρεσία μετανάστευσης, αφού φαίνεται ότι είναι ξένος», πρόσθεσε.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τον πανικό που επικράτησε στο κέντρο της πόλης.

«Ένας άνδρας πλησίασε στον πάγκο με τα παγωτά όπου εργάζομαι και χτύπησε μια γυναίκα τρεις φορές. Άρχισε να τρέχει, πέρασε τον πάγκο μου, κρατούσε ένα μαχαίρι», είπε η Τέρτου Λέχτινεν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Κάποιοι άνδρες έτρεχαν ξοπίσω του, πιθανότατα τον κυνηγούσαν, εξήγησε η γυναίκα.

«Καθόμασταν στην πλατεία, απλώς απολαμβάναμε το απόγευμα. Ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να φωνάζει, να ουρλιάζει, έπαθαν υστερία», αφηγήθηκε μια άλλη μάρτυρας.

«Τρέξαμε προς το αυτοκίνητό μας και όταν φτάσαμε εκεί ο φίλος μου είπε ότι κάποιος μαχαίρωσε μια γυναίκα στον λαιμό», συνέχισε.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.


Σχετικές ειδήσεις