ΚΟΣΜΟΣ

Μπανγκλαντές: Περισσότερους από 100 νεκρούς άφησε πίσω του ο μουσώνας

Μπανγκλαντές: Περισσότερους από 100 νεκρούς άφησε πίσω του ο μουσώνας
EPA/MONIRUL ALAM

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο μουσώνας στο Μπανγκλαντές, όπου η στάθμη των υδάτων συνεχίζει να ανεβαίνει, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Καμιά τριανταριά θάνατοι καταγράφηκαν από την Τετάρτη, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 114, σε έναν από τους χειρότερους απολογισμούς των τελευταίων ετών.

Τα περισσότερα από τα θύματα πνίγηκαν, άλλα παρασύρθηκαν από κατολισθήσεις, ενώ άλλοι πέθαναν από δάγκωμα ερπετών ή χτυπήθηκαν από κεραυνούς, διευκρίνισαν οι αρχές.

Πέντε κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών πνίγηκαν, αφού το πλοίο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη σε ποταμό στην περιοχή Τζαμαλπούρ (βόρεια), είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής της περιοχής Άχμεντ Καμπίρ.

Η στάθμη του ποταμού Βραχμαπούτρα ανέβηκε σε δραματικά επίπεδα από την 10η Ιουλίου, επηρεάζοντας τις ζωές 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο ποταμός έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό του από το 1975, τη χρονιά που οι αρχές άρχισαν τις μετρήσεις.

Συνολικά, 5 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τις πλημμύρες από τη 10η Ιουλίου, εκ των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.