ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Γυναικολόγος στείρωνε γυναίκες εν αγνοία τους - Η συγκλονιστική αποκάλυψη

Φρίκη: Γυναικολόγος στείρωνε γυναίκες εν αγνοία τους - Η συγκλονιστική αποκάλυψη
pixabay

Στην αποκάλυψη ενός αποτρόπαιου εγκλήματος προχώρησαν οι αμερικανικές Αρχές μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν για την δράση ενός 69χρονου γυναικολόγου σε νοσοκομείο της Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο γιατρός κατηγορείται ότι έκανε υστερεκτομές και στείρωνε γυναίκες, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Την περίοδο 2014-2018 φέρεται μάλιστα να είχε κάνει πάνω από 500 επεμβάσεις σε κλινική που απευθύνεται σε ανθρώπους κατώτερων οικονομικών εισοδημάτων.

Σε μία από τις περιπτώσεις, ο 69χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε σε ασθενή του ότι τα ανησυχητικά ευρήματα κατά τον ετήσιο ιατρικό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη ήταν προειδοποιητικά καρκινικά κύτταρα και εκείνος της πρότεινε υστερεκτομή. Η ασθενής αν και επέλεξε μία λιγότερο παρεμβατική επέμβαση, ο 69χρονος γυναικολόγος της αφαίρεσε τη μήτρα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, μάλιστα, της τρύπησε την ουροδόχο κύστη και προκλήθηκε σήψη, για την οποία χρειάστηκε έξι επιπλέον μέρες νοσηλείας. Σημειώνεται ότι στον φάκελο της ασθενούς δεν υπήρχε καμία αναφορά για προκαρκινικά κύτταρα στη μήτρα της.

Σε άλλη περίπτωση, ο 69χρονος έκαψε το κάτω μέρος σαλπιγγών γυναίκας, χωρίς να την ενημερώσει. Η ασθενής ανακάλυψε τι της είχε συμβεί όταν κατά την χρόνια προσπάθεια της να κάνει παιδί, επισκέφτηκε γιατρό και διαπίστωσε ότι λόγω της βλάβης στις σάλπιγγες δε θα μπορέσει ποτέ να κάνει παιδί.

Η άδεια του συγκεκριμένου γιατρού, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε αμφισβήτηση, αφού και το 1982 είχε διαπιστωθεί ότι έκανε επεμβάσεις χωρίς λόγο. Του είχαν γίνει οκτώ μηνύσεις και το 1996 είχε ανακληθεί προσωρινά η άδειά του αφού καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή.

Ο 69χρονος γυναικολόγος παραμένει στη φυλακή, χωρίς τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης, και κατηγορείται για εγκλήματα κατά της υγεία και για ψευδείς δηλώσεις σχετικά με θέματα υγείας.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του FBI, μετά από καταγγελία συνεργάτη του. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, οι ασθενείς πήγαιναν για τον «ετήσιο καθαρισμό τους», ενώ υπήρχαν ασθενείς που πήγαιναν για επέμβαση, χωρίς καν να ξέρουν τι χειρουργείο θα κάνουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αφωνος ο ψαράς! Επιασε ζαργάνα 1.5 κιλού και μόλις άνοιξε το στομάχι της έπαθε σοκ (photos)

Τραγωδία: Νεκρή 15χρονη - Σφήνωσε το κεφάλι της σε κάδο

Σχετικές ειδήσεις