ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στη Γέφυρα του Λονδίνου: Σκηνές πανικού – Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα

Τρόμος στη Γέφυρα του Λονδίνου: Σκηνές πανικού – Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα
AP

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε – όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News - ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες στο περιστατικό που συνέβη νωρίτερα στην Γέφυρα του Λονδίνου.

Συναγερμός έχει σημάνει στη βρετανική πρωτεύουσα μετά από αιματηρό περιστατικό με έναν νεκρό και «αρκετούς τραυματίες» στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η γέφυρα έχει εκκενωθεί.

Σε tweet της, η αστυνομία του Λονδίνου γράφει πως σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι και πως έχει συλληφθεί ένας άνδρας, ενώ εκφράζονται φόβοι για αρκετούς τραυματίες.

Βρετανικά ΜΜΕ αλλά και χρήστες κοινωνικών δικτύων μιλούν και για πυροβολισμούς στη γέφυρα, χωρίς ακόμη να έχει αποσαφηνιστεί εάν πυροβολούσε και ο δράστης ή μόνο η αστυνομία.

Σε νεότερο μήνυμα η Μητροπολιτική Αστυνομία αναφέρει πως ένας άνδρας πυροβολήθηκε από τους άνδρες ασφαλείας, χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν πρόκειται για τον δράστη ενώ ενημερώνει με το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως "τρομοκρατικό".

Δείτε live εικόνα από τη Γέφυρα του Λονδίνου:

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο twitter έχουν καταγραφεί καρέ – καρέ όλα όσα έγιναν.

Το Sky, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος, που δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης, σκοτώθηκε κατά το επεισόδιο -κάτι το οποίο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ένα βιντεοκλίπ 14 δευτερολέπτων στο Twitter που γυρίστηκε από προνομιακή θέση στην απέναντι πλευρά του δρόμου δείχνει τρεις αστυνομικούς να οπισθοχωρούν από έναν άνδρα που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο.

Δείτε το βίντεο (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

Δύο από τους αστυνομικούς έχουν προτεταμένα τα όπλα τους εναντίον του άνδρα, ο οποίος φαίνεται να κινείται λίγο. Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τα πλάνα από ανεξάρτητη πηγή.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα βρετανικά ΜΜΕ πως η αστυνομία έφθασε γρήγορα στο σημείο λίγο μετά τους πυροβολισμούς.

Σημείο επίθεσης τον Ιούνιο του 2017

Η Γέφυρα του Λονδίνου ήταν το σημείο μιας επίθεσης τον Ιούνιο του 2017 όταν τρεις τζιχαντιστές έπεσαν με το φορτηγάκι τους πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους περαστικούς στη γύρω περιοχή σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Βρετανία μείωσε το επίπεδο απειλής για τρομοκρατία στο «σημαντικό» από «σοβαρό», το χαμηλότερο από το 2014.

Ο σταθμός London Bridge έκλεισε.

Δείτε το βίντεο:

H αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Πληροφορίες της Guardian αναφέρουν πως πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά και πως με το περιστατικό ασχολείται και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Στο σχεδιάγραμμα που δημοσίευσε το BBC φαίνεται το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό:

Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας

Ο Einer Orn, που βρισκόταν κοντά στη γέφυρα, είπε στο BBC ότι έτρωγε το μεσημεριανό του όταν ξαφνικά είδε κάποια περιπολικά να φτάνουν στο σημείο. Δήλωσε, μάλιστα, ότι άκουσε δύο δυνατούς ήχους που θύμισαν πυροβολισμούς, ωστόσο θα μπορούσαν να είναι και πυροτεχνήματα.

«Μερικά λεπτά αργότερα άκουσα και άλλους πυροβολισμούς και άνθρωποι άρχισαν να απομακρύνονται τρέχοντας από τη γέφυρα. Σταμάτησαν και τα λεωφορεία….» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό:

Ενημερώνεται ο Μπόρις Τζόνσον

Το περιστατικό παρακολουθεί στενά και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Ενημερώνομαι για το περιστατικό στη γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άμεση κινητοποίησή τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα:

«Κλείδωσε» το Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα πληρωθεί - Ποιοι θα το πάρουν

Σπάνιο θέαμα σε παραλία της Κερατέας (Προσοχή! Σκληρές εικόνες)

Σχετικές ειδήσεις