ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στη Ρώμη μετά τη δολοφονία πατέρα και βρέφους

Σοκ στη Ρώμη μετά τη δολοφονία πατέρα και βρέφους

Θύματα δύο αδίστακτων κακοποιών έπεσαν χθες το βράδυ ένας Κινέζος έμπορος και η μόλις 9 μηνών κορούλα του στη Ρώμη.

Το φρικτό περιστατικό σημειώθηκε στη συνοικία Τορπινιατάρα, στη νότια περιφέρεια της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ο Κινέζος, ιδιοκτήτης ενός μπαρ στη συνοικία, επέστρεφε πεζός στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη τους, όταν δύο νεαροί που επέβαιναν σε σκούτερ τους πλησίασαν και τους ζήτησαν χρήματα.

rome1

Όταν αρνήθηκαν να τους δώσουν, οι δράστες άνοιξαν πυρ, αναφέρει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες.Ο άνδρας επλήγη από μια σφαίρα στο στήθος και σκοτώθηκε επιτόπου ενώ η κόρη του, την οποία κρατούσε στην αγκαλιά του, υπέκυψε από τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας «Κοριέρε ντέλα Σέρα».

Η σύζυγός του, η οποία μετέφερε στην τσάντα της την είσπραξη της ημέρας, τραυματίστηκε στο θώρακα.

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, στην ιταλική πρωτεύουσα σήμανε συναγερμός εξαιτίας της εγκληματικότητας: 35 πολίτες δολοφονήθηκαν στην μέση του δρόμου, πολλοί κατά την διάρκεια της ημέρας.

rome2

Οι φόνοι εκτείνονται από τις απόκεντρες περιοχές Σαν Μπαζίλιο και Φιντένε, μέχρι την αστική περιοχή Πράτι, κοντά στα κεντρικά δικαστήρια της Ρώμης.Σύμφωνα με ανακριτές τις διέπραξαν ομάδες εγκληματιών διαφόρων χωρών που έχουν αρχίσει να συγκρούονται για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών.

Παράλληλα όμως σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές πρόκειται και για οργανώσεις που συνδέονται με την μαφία της Καλαβρίας, την Ντρανγκέτα.Οι φόνοι διαπράττονται έξω από θέατρα, χώρους στάθμευσης, εισόδους πολυκατοικιών.

rome3

Μετά την χθεσινή ληστεία στην Τορπινιατάρα, ο δήμος της Ρώμης ανακοίνωσε ότι διπλασιάσθηκαν τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας και των καραμπινιέρων. Η κινητοποίηση έχει στόχο να μην μετατραπεί η Ρώμη, σε «δεύτερη Νάπολη"--όπου οι εκτελέσεις είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.