ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό: Ξυπνάει η Γερμανία; «Πολιτικό εργαλείο του Ερντογάν οι μετανάστες»

Μεταναστευτικό: Ξυπνάει η Γερμανία; «Πολιτικό εργαλείο του Ερντογάν οι μετανάστες»

Απέφυγε να καταδικάσει πλήρως την Τουρκία το γερμανικό ΥΠΕΞ – Παραδέχτηκε ότι η η Ελλάδα δεν παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Από την πρώτη στιγμή που έχει ξεσπάσει η προσφυγική κρίση, αλλά και στο αιματοκύλισμα των Κούρδων στη Συρία, η Γερμανία της Μέρκελ αποφεύγει συνεχώς να καταδικάσει τις πρακτικές του καθεστώτος Ερντογάν.

Μετά από 8 μέρες πολιορκίας των ελληνικών συνόρων από μετανάστες αγνώστου προελεύσεως, η καγκελαρία αποφάσισε να μιλήσει για την κατάσταση στον Έβρο.
«Το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Δίκαιο δεν παραβιάζονται (από την Ελλάδα)», δήλωσε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενος στο κλείσιμο των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Όπως ανέφερε «πρόκειται όμως για μια ιδιαίτερη κατάσταση, όταν χιλιάδες ανθρώπων προσπαθούν ταυτόχρονα να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ει δυνατόν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα».

Σε αυτήν την κατάσταση, προκύπτουν άλλα νομικά θέματα από εκείνα σε μια ομαλή διέλευση των συνόρων γι΄αυτό και χρειάζεται να ληφθούν και άλλα μέτρα, τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ αναφερόμενος στο μονομερές άνοιγμα των συνόρων από τον Ρ .Τ. Ερντογάν, υπογραμμίζοντας πως «αυτό δεν συνέβη τυχαία, ήταν πολιτικό εργαλείο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σημερα (06/03) η Γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να ζητά αναθεώρηση της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό ζήτημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός - Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα: Πού δεν θα γίνουν καθόλου μαθήματα λόγω COVID-19

Έβρος: Επεισόδια με χημικά στα σύνορα - Μετανάστες επιτέθηκαν στις ελληνικές δυνάμεις