ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: 113 νεκροί στην Ιταλία μέσα σε 24 ώρες - Πάνω από 360 τα θύματα σε όλη τη χώρα

Κοροναϊός: 113 νεκροί στην Ιταλία μέσα σε 24 ώρες - Πάνω από 360 τα θύματα σε όλη τη χώρα
AP PHOTOS

Κοροναϊός: Οι αρχές της Λομβαρδίας έκαναν γνωστό ότι οι νεκροί από τον κοροναϊό, στην περιοχή τους, είναι πλέον 366 - Σε σχέση με χθες, απεβίωσαν άλλοι 133 ασθενείς

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στην ανησυχία των νότιων περιφερειών της χώρας, για τυχόν εξάπλωση των κρουσμάτων, λόγω της μεγάλης μετάβασης φοιτητών και εργαζομένων, από το Μιλάνο στην Κάτω Ιταλία.

«Θα υιοθετήσουμε σκληρή στάση με όποιον δεν σέβεται τους κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Σε σχέση με χθες έχασαν την ζωή τους άλλοι 133 άνθρωποι, ενώ 622 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου είναι 1.314. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων έχουν εισαχθεί 650 ασθενείς.

Το 73% των θανόντων ζούσε στην Λομβαρδία. Συνολικά, 3.557 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ 2.180 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα σταματά η απομόνωση της μικρής κόκκινης ζώνης γύρω από την πόλη του Λόντι, με 50.000 κατοίκους. Η απόφαση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ισχύουν πλέον όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Alitalia: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις

Η Alitalia αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Μαλπένσα, από αύριο (09/03).

Η Ιταλία θα κλείσει τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της για να αντιμετωπίσει τη διάδοση του κοροναϊού, σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε σήμερα (08/03) από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Εκτός από την καραντίνα, στην οποία έθεσε εκατομμύρια Ιταλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μπορούν πάντως να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές ή να πηγαίνουν σ' ένα μπαρ ή σ' ένα εστιατόριο, με την προϋπόθεση πάντως ότι θα σέβονται την απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πελατών.

Δεν θα τελούνται λειτουργίες, γάμοι, κηδείες

Η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά του κοροναϊού, αποφάσισε ότι οι λειτουργίες θα σταματήσουν σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μέχρι τις 3 Απριλίου.

Δεν θα τελούνται γάμοι ούτε κηδείες σε εκκλησιαστικούς χώρους.

«Πρόκειται για μια οδυνηρή απόφαση, η οποία όμως ενδείκνυται ως συμβολή στην προστασία της δημόσιας υγείας», τονίζει η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων.

Παράλληλα, αποσαφηνίζει ότι ασπάζεται και εφαρμόζει τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού, διότι η Καθολική Εκκλησία ανησυχεί για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Εξεγέρσεις στις φυλακές λόγω του κλίματος ανησυχίας

Εξεγέρσεις σημειώθηκαν σήμερα σε σειρά φυλακών εξαιτίας του κλίματος έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Δεκάδες κρατούμενοι της φυλακής του Φροζινόνε, κοντά στην Ρώμη, κατέστρεψαν μέρος του τμήματος του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο βρίσκονται. Κύριο αίτημά τους, να υιοθετηθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού μέσα στις φυλακές. Δεν υπήρξε καμία απόδραση, αλλά προκλήθηκε τεράστια ένταση.

Για τον ίδιο λόγο εξεγέρσεις σημειώθηκαν στα σωφρονιστικά ιδρύματα στις πόλεις Φότζια της Απουλίας και Μόντενα της Εμίλια Ρομάνια. Οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στους τοίχους και σε ορισμένες περιπτώσεις έκαψαν στρώματα.

Χθες βράδυ, επίσης, στις φυλακές της πόλης Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν κατά της απόφασης να σταματήσουν οι επισκέψεις των συγγενικών τους προσώπων, ώστε να μην ευνοηθεί η μετάδοση του κοροναϊού μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Παίζει με τη φωτιά ο Ερντογάν - Αμείωτες οι τουρκικές προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Κοροναϊός: Άνδρας ανάρρωσε από τον ιό αλλά πέθανε - Ανησυχία στους επιστήμονες

Σχετικές ειδήσεις