ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ο Έλληνας δήμαρχος γερμανικής πόλης που πολεμάει τον Covid 19 (vid&pics)

Κορονοϊός: Ο Έλληνας δήμαρχος γερμανικής πόλης που πολεμάει τον Covid 19 (vid&pics)

Σε μία δημιουργική πρωτοβουλία προέβη ο Βολιώτης Δήμαρχος, Γιάννης Ντελάκος, της γερμανικής πόλης Χολσγκερκλίνγκεν, που κρατά ψηλά το ηθικό των πολιτών και «χτυπά» τον covid-19 με όπλο την αισιοδοξία.

Ο 45χρονος μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», για την απόφαση του να μοιράσει λευκές σημαίες ώστε να τις ζωγραφίσουν τα παιδιά και να τις κρεμάσουν στο Δημαρχείο.


«Είναι δύσκολες οι στιγμές που ζούμε εδώ, φυσικά σε όλο τον κόσμο, αλλά λόγω της αγχωτικής κατάστασης θέλουμε να δώσουμε θετικά μηνύματα στον κόσμο. Έτσι σκεφτήκαμε τη σημαία σαν σημάδι συνοχής, αλληλεγγύης και μοιράσαμε 2000 λευκές σημαίες στο Δήμο μας. Θέλουμε τα παιδιά να τις ζωγραφίσουν και να τις κρεμάσουμε στη Δημαρχείο, και αργότερα να θυμόμαστε ότι όλο αυτό το ξεπεράσαμε μαζί, ενωμένοι, και μακάρι να βγούμε από όλο αυτό περισσότερο ενωμένοι από όσο είμαστε τώρα», ανέφερε ο Γιάννης Ντελάκος.

Στη συνέχεια η Ζήνα Κουτσελίνη τον ρώτησε πως κατάφερε να φτάσει στη Γερμανία και να γίνει δήμαρχος της πόλης του Χολσγκερκλίνγκεν: «Στη Γερμανία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ο πατέρας μου γνώρισε εδώ τη μητέρα μου και παντρεύτηκαν. Στη Γερμανία δε μετράει από που είσαι και ποιος, αλλά το πως είσαι και τι μπορείς να κάνεις. Αυτός πιστεύω ήταν ο λόγος που με ψήφισαν. Με ήξεραν γιατί είχα δουλέψει τέσσερα χρόνια στο Δήμο, ως Δήμαρχος Οικονομικών», ανέφερε μεταξύ άλλων.



Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι άλλο είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Γιάννης Ντελάκος.

Πηγή: Gossip-tv.gr