ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Λομβαρδία ζητά επιστροφή στην παραγωγική δραστηριότητα από τις 4 Μαΐου

Κορονοϊός: Η Λομβαρδία ζητά επιστροφή στην παραγωγική δραστηριότητα από τις 4 Μαΐου

Κορονοϊός:Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, ζήτησε να μπορέσουν να ξαναρχίσουν οι παραγωγικές δραστηριότητες, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, από τις 4 Μαίου.

Η τελική απόφαση ανήκει στην ιταλική κυβέρνηση και αναμένεται να πραγματοποιηθούν σειρά καθοριστικών συναντήσεων, ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και στις περιφέρειες, αρχίζοντας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Φοντάνα προσθέτει ότι κατά την βαθμιαία αυτή επιστροφή στην καθημερινότητα, οι δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καθ΄όλη την εβδομάδα -και όχι με βάση το πενθήμερο - για να μην συμπέσουν τα ωράριά τους και να μην υπάρξει συνωστισμός στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εισαγγελικές έρευνες σχετικά με τον θάνατο πάνω από τριακοσίων ηλικιωμένων, από κορονοϊό, σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας. Η οικονομική αστυνομία κατέσχεσε σειρά αποδεικτικών στοιχείων από τον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας του Μιλάνου, το Pio Albergo Trivulzio. Θα πρέπει να εξακριβωθεί για ποίο λόγο μεταφέρθηκαν ασθενείς με covid 19 σε κτίρια οίκων ευγηρίας, και γιατί, όπως φαίνεται, συχνά δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μολυνθούν πολλοί ηλικιωμένοι.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Περαιτέρω έρευνες και έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Κόμο, Μόντζα και Βαρέζε, πάντα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας. Οι εισαγγελείς θέλουν να καταλάβουν αν οι διευθύνσεις των οίκων ευγηρίας, ευθύνονται για εξ αμελείας ανθρωποκτονία και αν η περιφέρεια της Λομβαρδίας πραγματοποίησε ελέγχους, οι οποίοι θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να σώσουν εκατοντάδες ζωές υπερηλίκων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αυτή είναι η κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ που σώζει ζωές

Σχετικές ειδήσεις