ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Βρετανία: Το 24% των επιχειρήσεων «πάγωσε» τις δραστηριότητες του μετά το lockdown

 Κορονοϊός – Βρετανία: Το 24% των επιχειρήσεων «πάγωσε» τις δραστηριότητες του μετά το lockdown
Associated Press

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Περίπου το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων (24%) στη Βρετανία, που πήραν μέρος σε έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS), δήλωσε ότι έκλεισε προσωρινά ή σταμάτησε τις δραστηριότητές του μετά την ανακοίνωση του lockdown στις 23 Μαρτίου, και ένα ποσοστό 0,3% ότι έκλεισε μόνιμα τις δραστηριότητες.

Σε περίπου 6.000 επιχειρήσεις που απάντησαν στην έρευνα, το 82% των εταιριών που δραστηριοποιούνται στις τέχνες ή σε κάποιο είδος αναψυχής δήλωσαν ότι έχουν σταματήσει προσωρινά. Τα δύο τρίτα από αυτές που συνέχισαν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ανέφεραν οικονομικές επιδόσεις «εκτός του συνηθισμένου» και το 93% αρκετά χαμηλότερες από το κανονικό.

Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας δήλωσε σήμερα σε επιτροπή της Βουλής ότι εξετάζονται μέτρα για την προστασία των εταιριών που αντιμετωπίζουν μεγάλη οικονομική πίεση από τους εμπορικούς ιδιοκτήτες σε ό,τι αφορά τα οφειλόμενα ενοίκια, με στόχο να προστατευτούν εταιρίες και καταστήματα που λειτουργούν σε κεντρικές αγορές

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πέθανε και τρίτος ασθενής μέσα σε λίγες ώρες - 124 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Προ των πυλών το «καλοκαίρι του Covid-19» - Πώς θα είναι φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές

Αποκάλυψη: Πότε θα ανοίξει και τι - Οι ημερομηνίες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Έρευνα που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο think tank Κέντρο των Πόλεων, δείχνει υψηλά επίπεδα χρέους σε κατοίκους περιοχών της βόρειας Αγγλίας και της Ουαλίας, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις πόλεις, σε σύγκριση με το εισόδημά τους, και προειδοποιεί ότι αυτό θα μπορούσε να πλήξει τα συγκεκριμένα νοικοκυριά ακόμη περισσότερο σε μία ύφεση.

Όπως φαίνεται, κατά μέσον όρο οι κάτοικοι πόλεων όπως το Γουόρινγκτον, το Γουίγκαν, το Σουανσί ή το Σάντερλαντ, χρωστούν μία λίρα για κάθε πέντε λίρες που έχουν ως εισόδημα, ενώ για τους κατοίκους της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ, για κάθε 5 λίρες το χρέος υπολογίζεται στις 35 πένες. Τα νοικοκυριά αυτά, επισημαίνεται, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο από την οικονομική αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, καθώς πολλά από αυτά ζουν το τρέχον διάστημα με αποζημιώσεις ή επιδόματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ

Σχετικές ειδήσεις