ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνή Μέσα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζει! Έκανε δημόσια εμφάνιση μετά από 20 μέρες

Διεθνή Μέσα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζει! Έκανε δημόσια εμφάνιση μετά από 20 μέρες

Ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι τελικά ζωντανός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από 20 ημέρες, κι ενώ οι φήμες για την υγεία του οργίαζαν. Μάλιστα, αρκετοί αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας αλλά και των ΗΠΑ υποστήριζαν ότι ο δικτάτορας ήταν νεκρός, και πώς ο θάνατός του θα αργούσε να ανακοινωθεί.

Όλο αυτό τον καιρό η Βόρεια Κορέα τηρούσε σιγή ιχθύος γύρω από την κατάσταση του Κιμ Γιονγκ Ουν, με αποτέλεσμα οι φήμες για το θάνατό του να πληθαίνουν. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Yonhap, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έβαλε τέλος στις φήμες κάνοντας δημόσια εμφάνιση στις 30 Απριλίου σε τελετή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Yonhap, το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA μετέδωσε ότι ο 36χρονος Κιμ παρευρέθηκε σε τελετή η οποία έλαβε χώρα σε εργοστάσιο στην βιομηχανική πόλη Suncheon. Μάλιστα, αναφέρεται ότι μόλις τον είδαν οι εργάτες, ξέσπασαν σε ζητωκραυγές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καμία φωτογραφία από την εν λόγω τελετή δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα Βορειοκορεάτης αξιωματούχος, ο οποίος αυτομόλησε από το καθεστώς του Κιμ προς τη Νότια Κορέα, αποκάλυψε πως ο ανώτερος ηγέτης της Βόρειας Κορεάς είναι νεκρός.

Ο Ji Seong-ho, ο οποίος εργαζόταν σε κρατική υπηρεσία της Βόρειας Κορέας και πλέον είναι δικηγόρος στη Νότια Κορέα, είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap: «Αναρωτιέμαι για πόσο καιρό θα λένε πως αναρρώνει. Με πληροφόρησαν από την Βόρεια Κορέα πως ο Κιμ είναι νεκρός. Δεν ήταν 100% σίγουροι, αλλά μπορώ να πω ότι ισχύει κατά 99%. Νομίζω πως η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ένα πολύπλοκο θέμα με την διαδοχή του».

Τέλος, σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα στις αρχές της εβδομάδας ο Κιμ υποβλήθηκε σε καρδιαγγειακή επέμβαση.

Διαβάστε επίσης:

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αυτές είναι οι φωτογραφίες που είχε απαγορεύσει να δημοσιοποιηθούν