ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Βρετανία: Είδε τη μητέρα του να πεθαίνει - Έμεινε σε καραντίνα για να πάει στην κηδεία της

Κορονοϊός Βρετανία: Είδε τη μητέρα του να πεθαίνει - Έμεινε σε καραντίνα για να πάει στην κηδεία της

Κορονοϊός: Αφού πέρασε 14 ημέρες σε καραντίνα, ο Τζέιμι Λίβινγκστον, ένας 25χρονος φύλακας ασφαλείας από τη Σκωτία, μπόρεσε σήμερα να παραβρεθεί στην κηδεία της μητέρας του η οποία πέθανε τον περασμένο μήνα, κατά πάσα πιθανότητα από τον νέο κορονοϊό.

Μητέρα και γιος ζούσαν μαζί στο χωριουδάκι Φέριντεν, μέχρι τον θάνατο της Τζάνετ Λίβινγκστον, στις 20 Απριλίου. Η 60χρονη γυναίκα, που εργαζόταν σε έναν οίκο ευγηρίας, αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από μια βάρδια της στο ίδρυμα αυτό, όπου τρεις συνταξιούχοι διαπιστώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από την Covid-19. Είχε πυρετό, αισθανόταν «κακόκεφη» αλλά δεν διαγνώστηκε θετική στον ιό, αφηγήθηκε ο Τζέιμι.

«Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο για να κάνουμε το τεστ, όλα καλά, όλα ήταν φυσιολογικά» και οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές και για τους δυο τους.

Λίγες ημέρες αργότερα, η μητέρα του μπορούσε να κάθεται στο κρεβάτι της. Μάλιστα παρήγγειλε φαγητό και το παρέλαβε στην πόρτα. «Την ακούω ακόμα να γελάει παρακολουθώντας τη χιουμοριστική εκπομπή που έβλεπε στην τηλεόραση».

Το πρωί της επόμενης ημέρας, η κατάστασή της επιδεινώθηκε αιφνιδιαστικά, ήταν τόσο αδύναμη που δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Λαχάνιαζε και ο Τζέιμι κάλεσε ασθενοφόρο.

Ξαπλωμένη στο φορείο, λίγο πριν την βάλουν στο όχημα, η μητέρα, με πυρετό 39 πλέον, τον κοίταξε και του είπε ότι μάλλον αυτή ήταν η τελευταία φορά.

«Πάντα προσπαθούσαμε να κάνουμε ο ένας τον άλλον να γελάει, οπότε της απάντησα: θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από αυτήν την αρρώστια για να με ξεφορτωθείς», περιέγραψε ο Τζέιμι, μιλώντας για την «έμπιστη» και «καλύτερη φίλη του».

Δύο ημέρες αφότου εισήχθη σε νοσοκομείο, η Τζάνετ πέθανε, προφανώς από τον κορονοϊό, όπως είπαν οι γιατροί στην οικογένεια.

Ο Τζέιμι ήταν στο πλευρό της. Φορώντας μάσκα, γάντια και προστατευτική στολή, πέρασε τις πέντε τελευταίες ώρες μαζί της, φέρνοντας στον νου του τις καλές στιγμές που μοιράστηκαν. Λίγο πριν πεθάνει, άνοιξε τα μάτια της και του είπε ότι θα τον αγαπά για πάντα.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες ο Τζέιμι έμεινε σε καραντίνα, με μοναδική συντροφιά τον σκύλο της μητέρας του. Οι συγγενείς και οι γείτονες του τηλεφωνούσαν συχνά ενώ στα γενέθλιά του, την περασμένη εβδομάδα, δύο φίλοι του πέρασαν μισή ώρα μαζί του – αλλά τους χώριζε μια πόρτα.

«Η μαμά έλεγε πάντα ότι η ελπίδα είναι πιο μεταδοτική από τον φόβο. Θα μου έλεγε: μη φοβάσαι που θα περάσεις μόνος σου 14 ημέρες, αλλά να σκέφτεσαι όλα αυτά τα πράγματα που θα κάνεις μετά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα - Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου

Σχετικές ειδήσεις