ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Λουξεμβούργο: Η κυβέρνηση ανακοινώνει τη σταδιακή επιστροφή στην κοινωνική ζωή από 11/5

Κορονοϊός Λουξεμβούργο: Η κυβέρνηση ανακοινώνει τη σταδιακή επιστροφή στην κοινωνική ζωή από 11/5

Κορονοϊός: Το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε σήμερα τη σταδιακή επιστροφή στην "κοινωνική ζωή", επιτρέποντας από τις 11 Μαΐου τις συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους έως και 20 ατόμων και τις συγκεντρώσεις στο σπίτι έως έξι ατόμων.

"Μπορούμε να έχουμε ξανά επαφές με την οικογένειά μας και τους φίλους μας", σύμφωνα πάντα με ορισμένους κανόνες επαγρύπνησης, δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τα νέα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας Covid-19.

"Υπάρχει η ανάγκη για την κοινωνική επαφή, αλλά πρέπει να ενεργείτε υπεύθυνα. Μην οργανώσετε ένα τεράστιο μπάρμπεκιου", πρόσθεσε ο Μπετέλ.

Οι κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας, εξακολουθούν να ισχύουν ενώ το μικρό κράτος που βρίσκεται ανάμεσα στη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία επιχειρεί τη σταδιακή του έξοδο από τον αυτοπεριορισμό.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ξανάρχισαν σήμερα τα μαθήματα με ποσοστό παρουσίας 96%, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Μπετέλ σχεδιάζει το άνοιγμα καταστημάτων και κέντρων προσωπικής φροντίδας, "κέντρων αισθητικής και κομμωτηρίων", από τις 11 Μαΐου, "με ραντεβού". Πολιτιστικά ιδρύματα, όπως οι βιβλιοθήκες ή τα μουσεία, θα ανοίξουν "εντός ορισμένων ορίων".

Τα εργοτάξια που διέκοψαν τη λειτουργία τους στα μέσα Μαρτίου, άρχισαν εκ νέου τις εργασίες στις 20 Απριλίου.

Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου παραμένει προσηλωμένη στην υγειονομική κατάσταση καθώς έως και σήμερα 3.828 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό (από τα 48.339 διαγνωστικά τεστ που έχουν γίνει επί συνολικού πληθυσμού 625.000 ανθρώπων) και έχουν καταγραφεί 96 θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια.

Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου άρχισε στις 28 Απριλίου τον διαγνωστικό έλεγχο σε όλο τον πληθυσμό, που θέλει να ολοκληρώσει μέσα σε έναν μήνα.

Η ιδέα είναι η μοντελοποιηση των τεστ στις διάφορες φάσεις της χαλάρωσης των μέτρων.

Η κυβέρνηση, με τη βοήθεια του στρατού, των κοινοτήτων και των εταιριών, διανέμει σε ποσότητες τις μάσκες, η χρήση των οποίων είναι υποχρεωτική κατά τις εκ του σύνεγγυς κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα - Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου

Σχετικές ειδήσεις