ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος: Ζήτησαν από 13χρονους να κάνουν εργασία «Σχεδιάστε την κηδεία σας»!

Σάλος: Ζήτησαν από 13χρονους να κάνουν εργασία «Σχεδιάστε την κηδεία σας»!

Εξοργισμένοι οι γονείς των μαθητών κατέφυγαν άμεσα στην διεύθυνση του σχολείου.

Μια... αρρωστημένη εργασία ανέθεσε το Καθολικό Σχολείο του St.Paul στο Λέστερ στους μαθητές του καθώς τους ζήτησε να περιγράψουν και να σχεδιάσουν την κηδεία τους, με τους γονείς των μαθητών να παθαίνουν σοκ!

Το Καθολικό Σχολείο του St.Paul στο Λέστερ δέχτηκε έντονες αντιδράσεις, όταν μητέρα ανέβασε στα social media την επίμαχη εργασία του 13χρονου παιδιού της, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές καλούνταν να γράψουν εργασία για την κηδεία τους. Την εργασία έδωσε καθηγητής θρησκευτικών σπουδών.

Στους μαθητές δόθηκε μια φόρμα, που θα συμπλήρωναν τις απαντήσεις τους σε σοβαρές επιλογές για την κηδεία τους, μεταξύ των οποίων το αγαπημένο τους μουσικό κομμάτι ή τον εκκλησιαστικό ύμνο που θα ήθελαν στην κηδεία τους.

Τα παιδιά του σχολείου κλήθηκαν επίσης να διαλέξουν λουλούδια, να επιλέξουν το στιλ για το φέρετρο και να αποφασίσουν εάν θα προτιμούσαν να ταφούν ή να αποτεφρωθούν, αναφέρει η Irish Post.

Τους ζητήθηκε επίσης να απαριθμήσουν ποιοι θα ήθελαν να παρευρεθούν στην κηδεία τους, τι είδους ρούχα θα ήθελαν να φορέσουν και τι είδους θρησκευτική τελετή θα ήθελαν να έχουν.

Την σχετική ανάρτηση έκανε η Gemma Marston, η οποία δημοσίευσε μια εικόνα της εργασίας στο Facebook. «Υπάρχει κάποιος άλλος που πιστεύει ότι το να βάζουν τα παιδιά να να προγραμματίσουν τη δική τους κηδεία είναι λίγο υπερβολικό; Ή μόνο εγώ το βλέπω έτσι;» έγραψε μεταξύ άλλων αναρτώντας φωτογραφία από την εργασία. Γρήγορα πολλοί ήταν εκείνοι οι γονείς που έσπευσαν να συμφωνήσουν μαζί της. Πολλοί δε, έκριναν ότι η εργασία δεν αρμόζει στην ηλικία των παιδιών, ποσω μάλλον εν μέσω πανδημίας. «Αυτό είναι αηδιαστικό ειδικά δε, κατά τη διάρκεια πανδημίας όπου βλέπουμε να πεθαίνουν ανά χιλιάδες» έγραψε ένας χρήστης ενώ και κάποιος άλλος πρόσθεσε πως «Ναι, τα παιδιά πρέπει να αρχίσουν να κατανοούν τον θάνατο, αλλά τουλάχιστον να το συζητήσουν πρώτα με τους γονείς!».

gemma.jpg
H Gemma Marston

Το σχολείο στη συνέχεια φέρεται να ζήτησε συγνώμη από την Gemma Marston, εξηγώντας ότι η εργασία εστάλη «κατά λάθος».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκέλλα: «Βόμβα» Κούγια για επιχειρηματία - Εξιτήριο για την 10χρονη