ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία - κορονοϊός: Μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές εξετάζει να λάβει η κυβέρνηση

Πολωνία - κορονοϊός: Μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές εξετάζει να λάβει η κυβέρνηση

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η κυβέρνηση της Πολωνίας θα εξετάσει την πιθανότητα να επιβάλει νέους περιορισμούς σε ορισμένες περιοχές όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα νέα κρούσματα της Covid-19, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα για δεύτερη συναπτή ημέρα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων μετά την εμφάνιση της πανδημίας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, που ανακοίνωσε 657 μολύνσεις. Το υπουργείο ανακοίνωσε επτά νέους θανάτους ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.716. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 45.688. Από τα νέα κρούσματα, τα 227 εντοπίζονται στη Σιλεσία, η οποία αντιμετωπίζει έξαρση κρουσμάτων μεταξύ μεταλλωρύχων.

Αν και στην Πολωνία τα κρούσματα είναι λιγότερα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο αριθμός τους αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες. Το συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσεων συνεδρίασε σήμερα, όμως δεν ανακοινώθηκαν νέα μέτρα.

«Οι περιορισμοί θα αφορούν ορισμένες επαρχίες, εκείνες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την αύξηση των μολύνσεων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιοτρ Μούλερ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Είναι απίθανο να επιβληθούν μέτρα σε όλη τη χώρα, όμως εξετάζεται η πιθανότητα να μπαίνουν σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες όπου επίσης καταγράφονται αυξημένα κρούσματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 78 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Τρεις θάνατοι

Ροή Ειδήσεων