ΚΟΣΜΟΣ

Εθνικό σχέδιο δράσης για την ενσωμάτωση από την Άγκελα Μέρκελ

Εθνικό σχέδιο δράσης για την ενσωμάτωση από την Άγκελα Μέρκελ

Το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης» για την ενσωμάτωση αναμένεται να παρουσιάσει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ στην 5η συνάντηση κορυφής, που οργανώνεται στην καγκελαρία του Βερολίνου στις 31 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, τα κύρια θέματα της συνάντησης θα είναι η γλωσσική προαγωγή, ο εθελοντισμός, οι μετανάστες στις δημόσιες υπηρεσίες, η θέση τους στα ΜΜΕ και η πορεία της ενσωμάτωσης.

Το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης» αποτελεί την εξέλιξη του γερμανικού «Εθνικού Σχεδίου Ενσωμάτωσης» των μεταναστών στη κοινωνία. Προσδιορίζει στόχους, η επίτευξη των οποίων θα παρακολουθείται επισταμένως και θα ελέγχεται. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου της Καγκελαρίας, για την κυβέρνηση του Βερολίνου «η κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών αποτελεί στόχο-κλειδί, η επίτευξη του οποίου επιδιώκεται μέσα από το σχέδιο αυτό με διαρθρωτικά μέτρα, ώστε να είναι διαρκής και μόνιμη».

Στην συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ και την εντεταλμένη της κυβέρνησης για την ενσωμάτωση, Μαρία Μπέμερ, τον Ελληνισμό της Γερμανίας κλήθηκε να εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, Κώστας Δημητρίου. Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης αυτής θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου η ίδια η καγκελάριος.