ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Ο στρατός του Χαφτάρ βύθισε σκάφος με μισθοφόρους της Τουρκίας

Λιβύη: Ο στρατός του Χαφτάρ βύθισε σκάφος με μισθοφόρους της Τουρκίας

Σκάφος που μετέφερε μισθοφόρους της Τουρκίας, στα ανοικτά της Λιβύης υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Στρατάρχη Χάφταρ.

Ειδικότερα, ο λογαριασμός στο Twitter που απηχεί τις απόψεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) ανέφερε: «Λιβυκός Στρατός: στοχεύσαμε και καταστρέψαμε ένας σκάφος που μετέφερε Σύρους αντάρτες και μισθοφόρους πιστούς στην Τουρκία και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) μόλις πέρασαν την θαλάσσια ζώνη αποκλεισμού στα ανοικτά της Σύρτης.

Πηγές προσκείμενες στον Στρατάρχη Χαφτάρ ανέφεραν ότι το σκάφος ειδοποιήθηκε μέσω ασυρμάτου αλλά δεν απάντησε στην προειδοποίηση και στοχοθετήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την ακτή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του στόχου και τον θάνατο 20 Σύρων τρομοκρατών μισθοφόρων πιστών στην Τουρκία και την «ληγμένη» κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας», σημείωσαν.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας (10/8) ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) φέρεται να ξεκίνησε μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων κατά των δυνάμεων της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Σάρατζ.

Σύμφωνα με ΜΜΕ του LNA, η πολεμική αεροπορία του στρατού στόχευσε μια τουρκική πλατφόρμα αεροπορικής άμυνας, ραντάρ και πύργο μπλοκαρίσματος σε κάστρο και γέφυρα στην Al-Sadada.

Η αεροπορική δύναμη του LNA, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέστρεψε την πλατφόρμα αεροπορικής άμυνας, το ραντάρ και τον πύργο μπλοκαρίσματος αφού χτύπησε στην περιοχή νωρίτερα το πρωί. Το τηλεοπτικό δίκτυο Libya 24 TV επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιδρομές στην Al-Sadada, επισημαίνοντας ότι η αεροπορική δύναμη του LNA στόχευε την 14η Πύλη σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται δυτικά της στρατηγικής πόλης της Σύρτης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Libya 24 TV επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιδρομές στην Al-Sadada, επισημαίνοντας ότι η αεροπορική δύναμη του LNA στόχευε την 14η Πύλη σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται δυτικά της στρατηγικής πόλης της Σύρτης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Έτοιμες για όλα οι Ένοπλες Δυνάμεις