ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: «Ο άνδρας μου με βίασε πάνω από 100 φορές κατά την διάρκεια του lockdown»

ΣΟΚ: «Ο άνδρας μου με βίασε πάνω από 100 φορές κατά την διάρκεια του lockdown»

Σοκαριστικές μαρτυρίες θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, φιλοξένησε η εκπομπή του BBC Panorama.

Μεταξύ των ατόμων που μίλησαν στην παρουσιάστρια Victoria Derbyshire ήταν και μία γυναίκα που περιέγραψε τον εφιάλτη του lockdown στο ίδιο σπίτι με τον βίαιο σύζυγό της. Η «Τζες» (που δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό της όνομα για ευνόητους λόγους), σύμφωνα με την Daily Mail, αποκάλυψε ότι την ίδια κιόλας βραδιά που ανακοινώθηκε το lockdown από τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο άνδρας της τής ανακοίνωσε με κυνισμό τι σήμαινε αυτή η εξέλιξη για εκείνη, πριν βιαστεί πάνω από 100 φορές τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

«Ήμουν σπίτι μαζί του, ακούγαμε και οι δύο μαζί τον Μπόρις Τζόνσον. Γύρισε και με κοίταξε, με τα χέρια διπλωμένα πίσω από την πλάτη και προτεταμένο το στήθος, προκειμένου να με φοβίσει, και μου είπε: "ας ξεκινήσει το παιχνίδι... Αν νομίζεις ότι περνούσες άσχημα πριν με τον βιασμό, σκέψου τώρα τι σε περιμένει". Έτσι ξεκίνησαν οι βιασμοί με μεγάλη συχνότητα. Έκλεινε τις κουρτίνες, δυνάμωνε την τηλεόραση, κλείδωνε την εξώπορτα, ανέβαζε τον ήχο της μουσικής, έτσι ώστε να μην με ακούσει κανείς όταν φώναζα για βοήθεια».

Ευτυχώς, η Τζες διέφυγε από τον σύζυγό της αφού αποκοιμήθηκε μια μέρα όποτε κατάφερε να συνδεθεί online και ανακάλυψε ότι μπορούσε να ειδοποιήσει την αστυνομία στέλνοντας μήνυμα, πράγμα που έκανε, καταφέρνοντας τελικά να ξεφύγει με τη βοήθειά τους.

Μετά την ιστορία της Τζες και άλλων που περιέγραψαν πως ήταν θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, οι θεατές σχολίαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν «συντετριμμένοι» από τις «οδυνηρές ιστορίες».

Ένα άτομο είπε στο Twitter: «Πραγματικά ψυχοφθόρο κομμάτι με τη Victoria Derbyshire για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση κατά το lockdown», ενώ ένα άλλος χρήστης πρόσθεσε: «Αυτό το επεισόδιο του Πανόραμα σπάζει την καρδιά μου».

H παρουσιάστρια του προγράμματος αποκάλυψε ότι μπορεί να αντιληφθεί τον τρόμο του να ζεις στο ίδιο σπίτι με τον δυνάστη σου, εξαιτίας των δικών της τραυματικών εμπειριών. Όπως εξήγησε η 51χρονη, ο πατέρας της ήταν βίαιος και πολλές φορές τη χτυπούσε. «Κάθε φορά που άκουγα το κλειδί να γυρίζει στην πόρτα ένιωθα το σώμα μου να σφίγγεται. Δεν γνώριζα αν θα προκαλούσε καυγά και θα με χτυπούσε με τη ζώνη του», περιέγραψε η παρουσιάστρια. Όπως σημείωσε όμως, ενώ η ίδια είχε μερικές φορές τη δυνατότητα να αποφύγει τον πατέρα της πηγαίνοντας στο σπίτι μιας φίλης της στη γειτονιά, χιλιάδες άτομα που εγκλωβίστηκαν στο σπίτι με τους βασανιστές τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δεν την είχαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται το τέλος του Ερντογάν: «Καταρρέει» η τουρκική λίρα - Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη