ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία - Ντι Μάιο για Τουρκία: Εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας σε Ελλάδα και Κύπρο

Ιταλία - Ντι Μάιο για Τουρκία: Εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας σε Ελλάδα και Κύπρο
Associated Press

Ο υπουργός ΅Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Formiche, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην προκλητική στάση της Τουρκίας.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας τόνισε: «Παρακολουθούμε με ύψιστη προσοχή τα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις επί αυτού του θέματος με τους ευρωπαίους ομολόγους μου στο Βερολίνο. Η στάση της Ιταλίας επί του θέματος δεν άλλαξε: αποδείξαμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καταδίκη των μονομερών πράξεων, πρέπει να συνοδεύεται από την προσπάθεια να αποφευχθεί μια δυναμική που οδηγεί στην κορύφωση της έντασης».

Παράλληλα, ο Λουίτζι Ντι Μάιο πρόσθεσε:

«Με τον στόχο αυτό, στηρίζουμε την αποστολή του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ να εντοπίσει μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση, η οποία να στοχεύει στην αντιμετώπιση της βαθιάς αιτίας των σημερινών εντάσεων, δηλαδή τον καθορισμό, μεταξύ Αθήνας και 'Αγκυρας, των αμοιβαίων θαλάσσιων δικαιοδοσιών, αλλά και το Κυπριακό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το ΝΑΤΟ προ των ευθυνών του: Η Ελλάδα ζητά την καταδίκη της Τουρκίας - «Να φύγει τωρα το Oruc Reis»