ΚΟΣΜΟΣ

«Θέλουν να δηλητηριάσουν» τις αραβο-ρωσικές σχέσεις

«Θέλουν να δηλητηριάσουν» τις αραβο-ρωσικές σχέσεις

Η σφοδρή κριτική που δέχτηκε η Μόσχα, μετά το βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το ζήτημα της Συρίας, έχει ως στόχο να «δηλητηριάσει» τις σχέσεις της με τον αραβικό κόσμο, υποστήριξε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν.

Ο Ρώσος διπλωμάτης διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και αναφέρουν ότι απείλησε τον πρωθυπουργό του Κατάρ, ο οποίος προεδρεύει στην υπουργική επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία. Ο Τσούρκιν χαρακτήρισε τις φήμες αυτές «ανέντιμες και προβοκατόρικες». Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η Μόσχα ωστόσο εκφράζει φόβους ότι τέτοιες φήμες «θα χρησιμοποιηθούν ώστε να δηλητηριαστούν τεχνητά οι σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο», είπε ο Τσούρκιν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Φαίνεται ότι κάποιος προσπαθεί απελπισμένα να μπει σφήνα ανάμεσα στη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο», είπε, χωρίς να διευκρινίσει ποιον κατηγορεί, ενώ απηύθηνε και μια προειδοποίηση: «Υπάρχει μια ρωσική παροιμία που λέει: μη φτύνεις στο πηγάδι απ' όπου μπορεί να χρειαστεί να αντλήσεις νερό».