ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν άνοιξε πόλεμο με τον Τραμπ: «Δεν θα σας ζητήσουμε την άδεια»

Ο Ερντογάν άνοιξε πόλεμο με τον Τραμπ: «Δεν θα σας ζητήσουμε την άδεια»
AP

Τη δοκιμή του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 στην περιοχή της Σινώπης, στη Μαύρη Θάλασσα, επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως αυτή ήταν επιτυχημένη.

Παράλληλα, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής, ο Ερντογάν διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα ζητήσει την άδεια κανενός και ειδικότερα των ΗΠΑ για να προχωρήσει στις δοκιμές των S-400.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση της δοκιμής του συστήματος S-400 πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ξεκάθαρες στις προσδοκίες τους ότι οι S-400 δεν θα πρέπει να γίνουν λειτουργικοί. Ήμασταν επίσης ξεκάθαροι για τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις για τη σχέση ασφαλείας μας εάν η Τουρκία ενεργοποιήσει το σύστημα», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Την είδηση για τη δοκιμή του ρωσικού συστήματος είχε επιβεβαιώσει χθες και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σημειώνοντας πως η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στην αγορά ενός συστήματος πυραύλων «Patriot» από τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι αγόρασε τους S-400.

«Έχουμε κάθε δικαίωμα στις διαπραγματεύσεις για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ»

Ο Τούρκος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Άγκυρα έχει κάθε δικαίωμα να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως και η Ρωσία.

«Εάν η Ρωσία θέλει να λάβει μέρος στην επίλυση του προβλήματος του Καραμπάχ, η Τουρκία πιστεύει ότι έχει το ίδιο δικαίωμα να εμπλακεί» δήλωσε ο Ερντογάν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαδάχτυλος στο Newsbomb.gr: Ίσως ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα - Το παράδειγμα της Ελβετίας