ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Το βίντεο που εντυπωσίασε κορυφαίο λοιμωξιολόγο – Με μάσκα ή χωρίς; (video)

Κορονοϊός: Το βίντεο που εντυπωσίασε κορυφαίο λοιμωξιολόγο – Με μάσκα ή χωρίς; (video)

Κορονοϊός - Όλες οι εξελίξεις: Τι συμβαίνει όταν βήχουμε και όταν μιλάμε με ή χωρίς μάσκα; Το βίντεο που εντυπωσίασε τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο, Άντονι Φάουτσι

Υποχρεωτική είναι πλέον η μάσκα σε εξωτερικού χώρους στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4 στο Χάρτη Υγειονομικής Προστασίας, λόγω κορονοϊού.

Υπάρχουν πολίτες στη χώρα μας -και όχι μόνο- που αρνούνται να φορέσουν μάσκα για δικούς τους λόγους, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών τους. Τι συμβαίνει τελικά όταν μιλάμε ή φτερνιζόμαστε όμως, όταν φοράμε μάσκα αλλά και χωρίς;

Στο βίντεο που δημοσίευσε το κανάλι «The Slo Mo Guys» στο Youtube, καταγράφεται περίπου 40 φορές πιο αργά, τι συμβαίνει όταν φτερνιζόμαστε αλλά και όταν μιλάμε. Αυτό το βίντεο εντυπωσίασε τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο, Άντονι Φάουτσι ο οποίος το σχολίασε, χαρακτηρίζοντάς το μία ωραία επίδειξη της σημασίας να φοράμε μάσκα λόγω του Covid-19.

«Αν μιλάτε, αυτά τα σωματίδια που βγαίνουν, μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για ένα χρονικό διάστημα. Μερικά από αυτά έπεσαν στο έδαφος, γι' αυτό λέμε ότι πρέπει να διατηρούμε απόσταση, αλλά μερικά από αυτά παραμένουν στον αέρα για ένα χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, είναι τόσο σημαντικό να φοράμε καλύμματα προσώπου ακόμη και όταν πιστεύουμε ότι είμαστε σε κατάσταση όπου κανείς δεν φτερνίζεται ή βήχει. Δεν έχει σημασία. Το αποδεικνύετε όμορφα».

Με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο, ο Άντονι Φάουτσι τόνισε τη σημασία που έχει να φοράμε τη μάσκα παντού. Ο Δρ. Φάουτσι λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό που οι άνθρωποι δεν υπολογίζοyν είναι ότι αν μιλάνε, ακόμα κι αν δεν το κάνουν δυνατά, ή εάν τραγουδάνε, κάτι που είναι ακόμη χειρότερο από την ομιλία, αυτά τα σωματίδια που βγαίνουν, μπορούν να μείνουν στον αέρα για μια χρονική περίοδο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Η νέα τουρκική NAVTEX και το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου - Πού το πάει ο Ερντογάν;