ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Βιέννη: Μαζικά χτυπήματα τρομοκρατών – Ανατινάχθηκε δράστης

Επίθεση Βιέννη: Μαζικά χτυπήματα τρομοκρατών – Ανατινάχθηκε δράστης
AP PHOTOS

Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο της Βιέννης, όπου σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε επίθεση σε συναγωγή και σε άλλα σημεία της πόλης με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς και πολλούς τραυματίες. 

Η ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (02/11), στο κέντρο της Βιέννης ενδέχεται να είναι μια τρομοκρατική επίθεση, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF.

Ο Νέχαμερ ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και πιθανώς νεκροί.

Η επίθεση, τόνισε ο υπουργός, φέρεται να διαπράχθηκε από πολλούς δράστες.

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24 μετέδωσε πως παράλληλα με την επίθεση, δράστες κρατούν ομήρους σε ένα εστιατόριο σε μια άλλη περιοχή στην πόλη.

Η εφημερίδα Kronen Zeitung, αναφέρει ότι ένας εκ των δραστών της επίθεσης φέρεται να πυροδότησε μία ζώνη με εκρηκτικά με την οποία ήταν ζωσμένος.

Το ΟΕ24 έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς.

Με tweet η αστυνομία ανέφερε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας από την ανταλλαγή πυρών και έδωσε το εξής μήνυμα:

«Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης - υπάρχουν τραυματίες - ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Ανατριχίλα προκαλούν οι πρώτες εικόνες από την Βιέννη, με πάνοπλους αστυνομικούς σε κεντρικό δρόμο και «υπόκρουση» την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονoϊός: Προς lockdown δύο ακόμα περιοχές της Ελλάδας – Τι θα γίνει με την Αττική