ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στη Βιέννη: Πληροφορίες για επτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Τρόμος στη Βιέννη: Πληροφορίες για επτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες
AP

Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Νύχτα θρίλερ στην Βιέννη - Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην αυστριακή πρωτεύουσα - Πυροβολισμοί σε πολλά σημεία της πόλης – Πληροφορίες για επτά νεκρούς – Η Αστυνομία απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους

Η εφημερίδα Kronen Zeitung ανέφερε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε σε συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς από την επίθεση.

Τα αυστριακά μέσα δεν διευκρινίζουν τον αριθμό των δραστών και η αστυνομία της Βιέννης έχει στήσει γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμού τους.

Δείτε live εικόνα από την επιχείρηση της αστυνομίας στη Βιέννη:

Με tweet η αστυνομία ανέφερε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας από την ανταλλαγή πυρών.

«Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης - υπάρχουν τραυματίες - ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Δείτε την gallery:

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς από την επίθεση.

Σύμφωνα με την Kronen Zeitung ο φερόμενος δράστης αυτοκτόνησε, πυροδοτώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του.

Μέσα ενημέρωσης τόνισαν πως ενδέχεται να υπάρχουν συνεργοί του δράστη που παραμένουν ασύλληπτοι.

Σύμφωνα με το ΟΕ24, περίπου 50 πυροβολισμοί ερίφθηκαν στην μέση του δρόμου κοντά στη συναγωγή. Τα πυρά προήλθαν από πολυβόλο όπλο.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

Υπουργός Εσωτερικών Αυστρίας: Επιθέσεις από πολλούς τρομοκράτες στη Βιέννη

Για πολλούς τρομοκράτες που πραγματοποιούν επιθέσεις στη Βιέννη έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας.

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους. «Μπορώ αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσω πως (οι πυροβολισμοί) ήταν μια προφανής τρομοκρατική επίθεση» ανέφερε στο κρατικό ORF 1 TV, προσθέοντας πως η επίθεση συνεχίζεται, όπως επίσης και η αστυνομική επιχείρηση.

Πληροφορίες για ομήρους σε εστιατόριο την ώρα της αιματηρής επίθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον επτά νεκρούς, και ότι οι δράστες της συντονισμένης -από ό,τι φαίνεται- επίθεσης, κράτησαν ομήρους στο ιαπωνικό εστιατόριο Akakiko που βρίσκεται στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σε καραντίνα Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Πού και πώς θα στέλνετε sms για να μετακινηθείτε