ΚΟΣΜΟΣ

Βιέννη: Πληροφορίες για ομήρους σε εστιατόριο την ώρα της αιματηρής επίθεσης

Βιέννη: Πληροφορίες για ομήρους σε εστιατόριο την ώρα της αιματηρής επίθεσης
AP

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Βιέννης καθώς υπάρχουν αναφορές για επίθεση σε συναγωγή, καθώς και για πυροβολισμούς σε άλλα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον επτά νεκρούς, και ότι οι δράστες της συντονισμένης -από ό,τι φαίνεται- επίθεσης, κράτησαν ομήρους στο ιαπωνικό εστιατόριο Akakiko που βρίσκεται στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Για πολλούς τρομοκράτες που πραγματοποιούν επιθέσεις στη Βιέννη έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νέχαμερ.

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους. «Μπορώ αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσω πως (οι πυροβολισμοί) ήταν μια προφανής τρομοκρατική επίθεση» ανέφερε στο κρατικό ORF 1 TV, προσθέοντας πως η επίθεση συνεχίζεται, όπως επίσης και η αστυνομική επιχείρηση.

Η εφημερίδα Kronen Zeitung ανέφερε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε σε συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς από την επίθεση.

Το ΟΕ24 έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς.

Οι έως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας, με τον έναν δράστη να πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ωστόσο, σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία, δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι ήταν οι συνεργοί του δράστη.

Ήδη, ένας από τους υπόπτους έχει συλληφθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονoϊός: Προς lockdown δύο ακόμα περιοχές της Ελλάδας – Τι θα γίνει με την Αττική