ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Εικόνες απόλυτης καταστροφής από το πέρασμα του τυφώνα Βάμκο

Φιλιππίνες: Εικόνες απόλυτης καταστροφής από το πέρασμα του τυφώνα Βάμκο

Τραγωδία χωρίς τέλος, με την λάσπη και το νερό να έχουν καλύψει τα πάντα.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε ζήτησε από τις κυβερνητικές υπηρεσίες να επιταχύνουν την παροχή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές μετά το πέρασμα του τυφώνα Βάμκο από τη χώρα, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 7 ανθρώπων και τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν σημειωθεί εδώ και χρόνια στη Μανίλα.

Ο Ντουτέρτε αποχώρησε εσπευσμένα από την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της νοτιοανατολικής Ασίας προκειμένου να επιθεωρήσει τις ζημιές που προκάλεσε ο Βάμκο, λίγη ώρα μετά την ομιλία του στη διάρκεια της οποίας είχε καλέσει τους ομολόγους του να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Οι καταστροφές των τελευταίων εβδομάδων αποτελούν “σαφή υπενθύμιση της άμεσης ανάγκης να αναληφθεί κοινή δράση για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής”, είχε προειδοποιήσει ο Φιλιππινέζος πρόεδρος.

Ο τυφώνας, ο όγδοος που πλήττει τις Φιλιππίνες σε διάστημα δύο μηνών και ο 21ος για φέτος, ανάγκασε τους πολίτες να ανέβουν στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν καθώς δεκάδες χιλιάδες σπίτια βρέθηκαν κάτω από το νερό.

Οι νεκροί εντοπίζονται κυρίως στο νησί Λουζόν, όπου ζει ο μισός πληθυσμός των 108 εκατομμυρίων πολιτών των Φιλιππίνων. Πρόκειται για ανθρώπους που πνίγηκαν, έναν ηλικιωμένο που τον χτύπησε ένα δέντρο και τρεις εργάτες που σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε η αποθήκη μέσα στην οποία εργάζονταν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κραυγή αγωνίας από διευθύντρια ΜΕΘ: Eίμαστε στα όρια, δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη