ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Εμβόλιο Pfizer: Γιατί καθυστερεί την έγκριση η ΕΕ - Ένα βήμα μπροστά Βρετανία και ΗΠΑ

Κορονοϊός - Εμβόλιο Pfizer: Γιατί καθυστερεί την έγκριση η ΕΕ - Ένα βήμα μπροστά Βρετανία και ΗΠΑ

Ερωτηματικά προκαλεί η «καθυστέρηση» που παρατηρείται για την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Πυρετώδεις προετοιμασίες είναι οι προετοιμασίες στην Μεγάλη Βρετανία, για το εμβόλιο κορονοϊού της Pfizer το οποίο έλαβε έγκριση από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή. Η Βρετανία αναμένεται να είναι το πρώτο κράτος της Ευρώπης που θα προχωρήσει σε εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Από την άλλη πλευρά ερωτηματικά προκαλεί η «καθυστέρηση» που παρατηρείται για την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό η απόφαση για την κυκλοφορία του θα ληφθεί στις 29 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) αναμένεται να εγκρίνει αρκετά νωρίτερα το εμβόλιο της Pfizer με την καταλυτική ημερομηνία να είναι η 10η Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με την έγκριση που δόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για το εμβόλιο της Pfizer, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανέφερε: «Ο EMA θεωρεί πως η υπό προϋποθέσεις εξουσιοδότηση για διάθεση στην αγορά είναι ο πιο κατάλληλος ρυθμιστικός μηχανισμός για να χρησιμοποιηθεί στην τρέχουσα επείγουσα ανάγκη λόγω πανδημίας».

Ο EMA πρόσθεσε πως η εν λόγω διαδικασία βασίζεται σε περισσότερα στοιχεία και περισσότερους ελέγχους απ’ ό,τι η κατεπείγουσα διαδικασία που επελέγη από τη Βρετανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις γιορτές: Παρουσία αστυνομικών στις μεγάλες εκκλησίες