ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 310.000 οι θάνατοι - Πάνω από 17,1 εκατ. τα κρούσματα

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 310.000 οι θάνατοι - Πάνω από 17,1 εκατ. τα κρούσματα
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 310.000 την Πέμπτη (17/12), σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν πλέον υπερβεί τα 17,1 εκατομμύρια, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού ανερχόταν σε 310.095 στις 17:26 χθες (τοπική ώρα· 00:26 ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στην υφήλιο σε απόλυτους αριθμούς: καταγράφουν πάνω από το 18% των θανάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Τα θύματα ξεπέρασαν τα 300.000 την 14η Δεκεμβρίου. Αυξήθηκαν κατά 10.000 μέσα σε τρεις ημέρες.

«Τρέχουν» για τα εμβόλια

Η κολοσσιαία εκστρατεία εμβολιασμού που άρχισε τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, με τις πρώτες ενέσεις του εγκεκριμένου πλέον σκευάσματος των Pfizer/BioNTech, δεν θα αναχαιτίσει την έξαρση της πανδημίας, προειδοποιούν οι ειδικοί. Θα χρειαστούν πολλοί μήνες προτού να έχει ανοσοποιηθεί επαρκώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Με δεδομένη την επείγουσα φύση της κατάστασης και εξαιτίας του φόβου πως θα υπάρξει έλλειψη τους μήνες που έρχονται, ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αποφάσισε χθες να εγκρίνει τη χρήση του συνόλου των δόσεων που περιέχουν τα φιαλίδια του εμβολίου της Pfizer, καθώς οι συσκευασίες αποκαλύφθηκε ότι περιέχουν ενίοτε περισσότερες από τις πέντε προβλεπόμενες δόσεις.

«Ο FDA συμβουλεύει πως είναι αποδεκτό να χρησιμοποιούνται όλες οι διαθέσιμες δόσεις (η έκτη, ή ακόμη και η έβδομη από κάθε φιάλη, ωσότου το πρόβλημα να επιλυθεί», ανέφερε ο οργανισμός μέσω Twitter το βράδυ της Τετάρτης. Τόνισε πως βρίσκεται σε επαφή με την Pfizer για το ζήτημα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αγοράσει επισήμως 100 εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου και βρίσκεται το τρέχον διάστημα σε διαπραγματεύσεις με την Pfizer για να εξασφαλίσει επιπλέον 100 εκατομμύρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb: Έτσι δρούσε το κύκλωμα της κοκαΐνης. Οι... μπύρες, οι καφέδες και οι 235 πελάτες