ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Η τουριστική περιοχή του Αλγκάρβε κατέγραψε τη χειρότερη ιστορικά χρονιά της

Πορτογαλία: Η τουριστική περιοχή του Αλγκάρβε κατέγραψε τη χειρότερη ιστορικά χρονιά της

Οι επιχειρήσεις στην πορτογαλική περιοχή του Αλγκάρβε, που εξαρτάται ιδιαίτερα από τον τουρισμό, έβγαλαν 800 εκατ. ευρώ λιγότερα το 2020 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, το οποίο αντιστοιχεί σε μείωση κατά 65%, καθώς ο κορονοϊός κράτησε τους επισκέπτες μακριά από τις παραλίες και τα γήπεδα γκολφ της περιοχής και εξαφάνισε χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Το 2020, το Αλγκάρβε είχε τη χειρότερη καταγεγραμμένη τουριστική χρονιά, τόσο σε όρους ποσοστών πληρότητας όσο και σε όρους οικονομικών και επιχειρηματικών αποτελεσμάτων», ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση ο σύνδεσμος ξενοδοχείων AHETA.

Οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία μειώθηκαν κατά 75% και η πληρότητα ήταν 28%, η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ, συγκριτικά με 63% το 2019.

Οι Βρετανοί επισκέπτες είναι η βασική πηγή ξένων τουριστών για το Αλγκάρβε και το 2019 εισέφεραν περίπου 3,2 δισεκ. ευρώ στην πορτογαλική οικονομία. Το 2020, οι επισκέπτες ήταν μόλις 433.000, κατά 1,1 εκατ. λιγότεροι σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο AHETA ανέφερε ότι η τουριστική βιομηχανία της περιοχής δεν θα επιβιώσει εκτός κι αν η κυβέρνηση βοηθήσει επειγόντως τις επιχειρήσεις, προκειμένου να τους επιτρέψει να «διατηρήσουν ανταγωνιστικά επίπεδα στη φάση ανάκαμψης».

Τον Νοέμβριο, ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στο Αλγκάρβε ήταν αυξημένος κατά 67% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονική συμπλοκή στη Νέα Σμύρνη: Ένα γκρι Opel αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. – Που στρέφονται οι έρευνες